Vágólapra másolva!
Lisztes Krisztián csapata, a Borussia Mönchengladbach hazai pályán 0-1-ről fordítva nyert a Bajnokok Ligája-résztvevő Werder Bremen ellen a német labdarúgó Bundesliga hatodik fordulójában. A magyar válogatott középpályás a kezdő tizenegyben lépett pályára és 45 percet játszott. A listavezető Bayern München Frankfurtban is nyerni tudott, és megszakítás nélkül 15. bajnokiját zárta győzelemmel.

Kedden fény derült rá: Rudi Völler nem lesz hosszú távon a Bayer Leverkusen vezetőedzője. A szakember, aki "főállásban" a klub sportigazgatója, Klaus Augenthaler pénteki menesztése után ült le a kispadra.

"Szerettük volna, ha a bajnokság végéig vállalja a szakmai munka irányítását, de ő nem akar edzősködni, ráerőltetni pedig nem szerettünk volna semmit" - mondta Wolfgang Holzhäuser, a Bayer ügyvezetője. "Terveink szerint jövő héten bemutatjuk az új trénert."

A lehetséges jelöltekkel Rudi Völler tárgyalt. "Több edzővel is találkoztam, neveket azonban egyelőre nem szeretnék elárulni" - titokzatoskodott a szakember.

Szombaton, a Leverkusen Duisburg elleni bajnokiján a szurkolók az egyik jelölt, Matthias Sammer ellen tüntettek. "A drukkereink véleménye nagyon fontos, de nem befolyásol minket a végső döntés meghozatalában" - jelentette ki Holzhäuser.

A korábbi szakvezetőnek, Klaus Augenthalernek azért kellett távoznia, mert irányításával ebben a szezonban négy bajnokin mindössze négy pontot szerzett a csapat, ami az elmúlt 23 év legrosszabb leverkuseni rajtja volt, ráadásul az UEFA-kupában hazai pályán a Bayer 1-0-ra kikapott a bolgár CSZKA Szófiától.

A Leverkusen - Völlerrel a kispadon - szombaton Duisburgban 3-1-re nyert. A Bayer a hétközi fordulóban, szerdán az 1. FC Kölnt fogadja.

Bundesliga, 6. forduló:
Borussia Mönchengladbach - Werder Bremen 2-1 (0-1)
gól: Broich (53.), Baumann (60., öngól), illetve van Damme (20.)

Borussia Dortmund - Arminia Bielefeld 2-0 (0-0)
gól: Koller (26.), Smolarek (83.)

Eintracht Frankfurt - Bayern München 0-1 (0-0)
gól: Guerrero (72.)

Hannover 96 - VfL Wolfsburg 2-4 (1-4)
gól: Brdaric (31., 89.), illetve Hanke (10., 14.), Klimowicz (27.), D'Alessandro (33.)