Vágólapra másolva!
A magyar utánpótlás labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki-selejtezőn 0-1-ről fordítva nyert Szófiában Bulgária ellen és csoportjában továbbra is versenyben van a továbbjutást jelentő első két helyért.

U21 Eb-selejtező:
Bulgária - Magyarország 1-2 (1-0)
Szófia
v.: Sandmoen (norvég)
gól: Olegov (4.), illetve Magasföldi (76.), Vadócz (80., 11-esből)

A házigazda bolgárok már a negyedik percben előnybe kerültek, egy szögletet követően Olegov fejelt Fülöp kapujába. A korai gól kissé megzavarta a Róth-csapatot, a 13. percben Rangelov lépett ki, de Fülöp védett, a kipattanót pedig Manev nem tudta a kapuba továbbítani.

A folytatásban támadásba lendült a magyar csapat, Tisza kapufát lőtt, Tőzsér és Máté kísérletét a bolgár portás védte, Czvitkovics pedig az oldalhálóba tüzelt. A második játékrészben sem lankadtak fiataljaink, de Vadócz próbálkozása és Magasföldi ollózása sem ért célba, Bori bombája pedig a kapufáról került az alapvonalon túlra.

A 76. percben aztán egyenlített a magyar válogatott, Czvitkovics beadását Magasföldi bólintotta a bolgár kapuba. A tavaszi, dunaújvárosi mérkőzésen is gólt szerzett a bolgárok ellen a Liberecben játszó támadó, aki most is főszerepet játszott a győzelemben. A 80. percben ugyanis ellopott egy labdát a bolgár térfélen, kapura tört, de Zanev buktatta, a büntetőt pedig Vadócz bevágta, kialakítva a 2-1-es végeredményt.

Róth Antal, a magyar utánpótlás labdarúgó-válogatott szövetségi edzője a távirati irodának értékelt: "A játék képe alapján megérdemelt győzelmet arattunk. Sikerünk értékét növeli, hogy túltettük magunkat a korai gól okozta sokkon. Nemzetközi szinten ritka, hogy egy idegenben játszó csapat hátrányból fordítson. Örülünk, hogy az utolsó fordulóban, a horvátok elleni meccsünknek is komoly tétje lesz."

A másik mérkőzésen:
Horvátország - Svédország 1-0 (0-0)

A csoport állása:
1. Horvátország 24 pont/9 mérkőzés
2. Svédország 18/9 (15-8)
3. Magyarország 18/9 (10-5)
4. Izland 10/9
5. Bulgária 6/9
6. Málta 4/9