Vágólapra másolva!
Az Újpest FC hazai pályán könnyedén legyőzte a Budapest Honvéd együttesét a labdarúgó Borsodi Liga 18. fordulójának záró mérkőzésén. Ez volt Urbányi István első bajnoki meccse a lila-fehérek vezetőedzőjeként.

Forrás: [origo] Nyilatkozatok

Borsodi Liga, 18. forduló:
Újpest FC - Budapest Honvéd 4-2 (1-0)
Szusza Ferenc-stadion, 3000 néző
v.: Iványi
Újpest: Kövesfalvi - Zaleh, Vermes, Böjte, Tóth B. - Sándor, Erős, Korcsmár (Kiss Z., 75.) - Nagy O. (Kovács Z., 66.), Kisznyér (Freud, 59.), Tisza.
Honvéd: Tomic - Schindler, Pomper (Debreceni, 73.), Smiljanic, Vincze Z. - Benjamin, Dobos, Szabó T. (Rivera, a szünetben), Diego (Ivancsics, 65.) - Hercegfalvi, Ndjodo.
gól: Zaleh (8.), Tisza (48.), Kovács (70.), Vermes (72.), illetve Ndjodo (69.), Smiljanic (90.)
sárga lap: Zaleh (10.), Erős (16.), Vermes (64.) illetve Smiljanic (24.), Pomper (27.), Benjamin (28.)

8. perc: Tisza jobb oldali szögletére Tomic rendkívül rossz ütemben jött ki, így a lecsorgó labdát Zaleh két méterről az üres kapuba lőtte (1-0).

25. perc: Tisza kapott labdát a balösszekötő helyén, majd egy csel után 14 méterről lőtt, de Tomic hárította a bal felső sarokba tartó labdát.

48. perc: nem tudtak felszabadítani a vendég védők, így a labda éppen a 11-es pontnál helyezkedő Tiszához került, aki átvette azt, és a jobb felső sarokba helyezett (2-0).

69. perc: Hercegfalvi adott be a bal oldalról, a középen érkező Ndjodo pedig két védő szorításában a jobb alsó sarokba fejelt (2-1).

70. perc: rögtön a középkezdésből Kovács kapott egy remek indítást, és 16 méterről a kapu bal oldalába lőtt (3-1).

72. perc: Tisza bal oldali szögletét a középen érkező Vermes tíz méterről a kapu jobb oldalába fejelte (4-1).

90. perc: egy bal oldali szöglet után az előrehúzódó Smiljanic közvetlen közelről a kapuba fejelt (4-2).

Forrás: MTI

A csúszós talajon nem igazán alakult ki folyamatos játék, így komoly helyzet csak egy-egy pontrúgást követően adódott. Egy ilyen akcióból szerezte meg a vezetést a hazai gárda, és ezt meg is őrizte a szünetig.

A folytatásban is Urbányi István csapata uralta az összecsapást, és megérdemelten gyűjtötte be a három pontot.