Vágólapra másolva!
A nemzetközi kupaporondon ugyan nem volt forduló a múlt héten, de a nemzeti kupákban sok helyen pályára léptek a csapatok, és álomtizenegyünkben több olyan labdarúgó is akad, aki a kupamérkőzésen nyújtott teljesítményének köszönhetően került be. Ezúttal is van egy nem Európában futballozó játékos az álomcsapatban, de a brazil Zé Robertót aligha kell bemutatni az öreg kontinens futballdrukkereinek.

A kapus: Teddy Richert (francia, FC Sochaux)
A gall portás a hétközi bajnokin az AS Monaco ellen ugyan még bizonytalankodott, de a hét végén mindent jóvátett azzal, hogy a francia kupa döntőjének tizenegyes-párbajában remekelt. Richert az Olympique Marseille két játékosának, Toifilou Maoulidának és Roland Zubarnak a büntetőjét is hárította, és ezzel kupagyőzelemhez segítette együttesét.

A jobbhátvéd: Christian Panucci (olasz, AS Roma)
Az olasz kupa döntőjének első mérkőzése nem akármilyen összecsapást hozott, és a római együttes megmutatta, hogy nem csak szenvedő fél tud lenni egy gólzáporos mérkőzésen. Az FC Internazionale elleni 6-2-es diadalból a jobbhátvéd Panucci két góllal és egy gólpasszal vette ki a részét, és a talján lapok szerint ő volt a mezőny legjobbja.

Az egyik belső védő: Christoph Metzelder (német, Borussia Dortmund)
A germán bekk a hét végén ugyan jobb oldali védőt játszott az FC Schalke 04 elleni derbin, de mi a védelem tengelyében vettük számításba, hiszen ez az eredeti posztja. A nyáron a BVB-től alighanem távozó Metzelder kiváló védőmunkája mellett két gólpasszal járult hozzá az ősi rivális legyőzéséhez.

Forrás: EPA

Teddy Richert kapus éppen Roland Zubar büntetőjét védi

A másik belső védő: Daniele Portanova (olasz, Siena)
A Serie A-ban a kiesés ellen menekülő együttes a hét végén az Empoli FC-t verte hazai pályán, és ebben a középhátvéd Portanovának döntő szerepe volt. A bekk nem csak az ellenfél támadásainak állta útját, hanem maga is eredményes volt.

A balbekk: Fernando Navarro (spanyol, RCD Mallorca)
A mallorcai együttes sorozatban negyedik bajnokiját nyerte meg a hét végén, ezúttal idegenben verte a Racing Santandert, és már a 11. helyen áll a tabellán. A mérkőzés első gólját a barcelonai nevelésű balhátvéd, Fernando Navarro szerezte, aki ebben az idényben még nem volt eredményes - most viszont a lehető legjobbkor talált be.

A középpálya jobb oldalán: Gonzalo Higuaín (argentin, Real Madrid)
A királyi gárda fantasztikus mérkőzést játszott az RCD Espanyollal a hét végén, és kétgólos hátrányból fordítva megnyerte a találkozót. Az utolsó percben győztes gólt szerzett Higuaín nem csak találata miatt került be álomcsapatunkba: az argentin focista a középpálya jobb oldalán szerepelve kiválóan futballozott.

Az egyik belső középpályás: Paul Scharner (osztrák, Wigan Athletic)
Drámai csatát hozott a Premier League utolsó fordulója, hiszen a kiesés ellen küzdő együttesek közül kettő éppen egymással találkozott. A Wigan Athletic a Sheffield United ellen idegenben aratott győzelmével megőrizte élvonalbeli tagságát, és Scharner a középpályán hatalmas mezőnymunkával, na meg egy góllal vette ki a részét a diadalból.

A másik belső középpályás: Alou Diarra (francia, Olympique Lyon)
A gall bajnokcsapat a múlt héten aranyérmeshez méltóan gyűjtötte be a három pontot a dobogóért küzdő RC Lens ellen, és a meccs legjobbja az az Alou Diarra volt, aki eddig nem sok lehetőséget kapott Gérard Houllier mestertől. A védekező középpályás temérdek labdát szerzett, és teljesítményének jutalmaként az első félidő végén ő értékesíthette csapata tizenegyesét.

A középpálya bal oldalán: Zé Roberto (brazil, Santos FC)
A brazil sztárklub bizony alaposan megizzadt a Libertadores-kupában a venezuelai Caracas FC ellen, hiszen a vendégek már 2-0-ra is vezettek Pelé egykori csapatával szemben. A tavaly a Bayern Münchentől hazatért Zé Roberto azonban megrázta magát, és két góljának köszönhetően a Santos fordítani tudott, így bejutott a legjobb nyolc közé.

Forrás: EPA

Az egyik gólfelelős: Hernán Crespo (argentin, FC Internazionale)
A milánói együttes a hét közben beleszaladt egy nagy verésbe az AS Roma ellen a kupadöntőn, ahol csak Crespo tartotta a lelket a csapatban a maga két góljával. Az argentin támadó a hét végén aztán a Lazio elleni bajnokin tovább folytatta remeklését, elvégre mesterhármassal segítette együttesét.

A másik támadó: Daniel González Güiza (spanyol, Getafe CF)
Az elmúlt hét legnagyobb meglepetése az FC Barcelona kiesése volt a spanyol kupából. A katalánok háromgólos előnnyel érkeztek a Getafe stadionjába, ahol azonban 4-0-s vereséget szenvedtek - a hazaiak csatára, Güiza két gólt vállalt.

www.global-soccer.eu