Társoldalunk:

Bundázással vádolják a spanyol élvonal újoncát

2008.12.01. 13:14

Bundabotrány van kirobbanóban a spanyol labdarúgó-bajnokságban: az El Mundo című lap beszámolója szerint a Málaga tisztességtelen eszközöket használva jutott fel idén nyáron az élvonalba.

A madridi újság úgy tudja, Jesús Mora Jesuli, a második ligás Tenerife volt játékosa egy telefonbeszélgetésben azt mondta: 6000 eurót kapott azért, hogy csapata elveszítse utolsó bajnokiját a Málaga ellen.

Utóbbi gárda 2-1-re megnyerte az ominózus mérkőzést, ezzel biztosította be élvonalbeli tagságát, míg a rivális számára már semmi tétje nem volt az összecsapásnak.

Az első osztályba kerülésre a Real Sociedadnak is volt esélye, de a zárókörben csak 1-1-es döntetlent játszott a Córdobával, így lemaradt a feljutásról.

A korábban a Real Sociedadban is szerepelt Jesuli - legalábbis a lap szerint - éppen a San Sebastián-i klubelnökkel, Inaki Badiolával osztotta meg a vesztegetés tényét telefonon, hozzátéve, hogy tudomása szerint volt csapattársai is kaptak pénzt a vereségért. Maga Jesuli egyébként sérülése miatt nem lépett pályára a Tenerife elleni meccsen.

A hírbe hozott klubok felháborodottan utasították vissza a vádat, a Málaga ráadásul perrel fenyegette meg Jesulit, ha nem vonja vissza szavait. "Lehet, hogy Badiola vágta össze a felvételt. Valószínűleg ő maga fizetett a játékosnak, hogy ezeket mondja" - vélekedett Lorenzo Sanz, az egyesület többségi tulajdonosa.

A Tenerife futballistái is tagadták, hogy bunda történt volna. "Nem adtuk el magunkat, nem kaptunk semmiféle pénzt" - jelentette ki a csapatkapitány Juanma, hozzátéve, hogy emlékei szerint kis szerencsével akár meg is nyerhették volna a kérdéses mérkőzést.

A spanyol szövetség szóvivője azt mondta: korábban már vizsgálódtak ebben az ügyben, de mivel nem találtak bizonyítékot a vesztegetésre, a továbbiakban nem foglalkoznak vele.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK