Vágólapra másolva!

Bryan Robson lett a thaiföldi kapitány

A Thaiföldi Labdarúgó Szövetség a 90-szeres angol válogatott Bryan Robsont kérte fel a kapitányi feladatok ellátására. Az 52 éves szakember tavaly óta korábbi klubjánál, a Manchester Unitednál dolgozik utazó nagykövetként, de állítása szerint össze tudja egyeztetni a két megbízatást. Alá is írt négy évre.

"Hiányzik az edzősködés, a thaiföldieknek pedig jó esélyük van arra, hogy kijussanak az Ázsia-bajnokságra" - jelentette ki keddi sajtótájékoztatóján az 1996-ban visszavonult középpályás. Szerdára Robson elfogadta az ajánlatot, a Manchester United korábbi kiváló középpályása négyéves szerződést ír alá, legfőbb feladata az lesz, hogy kijusson a gárdával a 2014-es világbajnokságra.

"Elfogadta az ajánlatunkat, nagyon örül, hogy ő lesz a kapitány" - mondta Worawi Makudi. "Terveink szerint az Ázsia-kupán, az olimpián és remélhetőleg a vb-n is ő irányítja majd a válogatottat."

Robson 1981-től 13 szezont töltött el az MU-nál, amelynek történetében ő a leghosszabb ideig "hivatalában lévő" csapatkapitány. Trénerként eddig a Middlesbrough, a Bradford City, a West Bromwich Albion és a Sheffield United kispadján ült.