Vágólapra másolva!
Megdobálták a világbajnoki selejtezőre Kairóba érkezett algériai labdarúgó-válogatott buszát.

A támadás csütörtökön történt, amikor a vendégcsapatot az egyiptomi főváros repülőteréről a szálláshelyére szállították.

A jármű szélvédője betört, a helyi rendőrségi közlés szerint egyéb következménye nem volt az incidensnek, az éppen Kairóban tartózkodó Murad Medelci algériai külügyminiszter ugyanakkor sérülésekről számolt be. Az ő értesülését erősítette meg egy képviselő, aki a delegációval utazott. Beszámolója szerint öt játékos sérült meg, köztük kettő - a védő Rafik Hallise és a középpályás Kaled Lemmusia - a fején. A futballistákat a hotelben látták el.

Hasemi Dzsiár ifjúsági és sportminiszter egy rádióadásban három sérültről beszélt, egyúttal "nagyon sajnálatosnak" minősítette a támadást, melyet "egy, az út menti bokrok között megbúvó és onnan előugró csapat fiatal" követett el. A politikus a nemzetközi szövetség (FIFA) állásfoglalását sürgette, egyúttal hozzátette, hogy "ami történt az elfogadhatatlan, még azzal együtt is, hogy a két ország ősi kapcsolatát nem befolyásolja".

A FIFA arra kérte egyiptomi tagszervezetét, hogy hozza meg a szükséges biztonsági intézkedéseket a szombati mérkőzés zavartalan lebonyolítása érdekében. "Megkaptuk a FIFA-küldöttek jelentését, jelenleg tanulmányozzuk ezeket" - közölte a nemzetközi szövetség szóvivője, hozzátéve, hogy a FIFA még pénteken állást foglal az ügyben.

Az egyiptomi és az algériai válogatott fontos mérkőzést játszik egymással szombaton, ezen dől ugyanis el az afrikai C csoport első helye, amely vb-részvételt jelent. Pillanatnyilag a vendégek vannak kedvezőbb helyzetben, három ponttal vezetnek a hazaiak előtt, de utóbbiak nagy különbségű győzelemmel megelőzhetik őket. Kétgólos egyiptomi siker esetén pedig pótselejtezőre kerül sor Szudánban.