Vágólapra másolva!
Sokan kétségbe vonták, hogy miért Lionel Messi nyerte az Aranylabdát, mivel se a világbajnokságot, se a Bajnokok Ligáját nem nyerte meg a csapataival 2010-ben. Az argentin szupersztár a zürichi gála utáni első meccsén, a Barca-Betis (5-0) spanyol Király-kupameccsen mesterhármassal igyekezett azonnal reagálni a bírálatokra. Egyelőre mást nem is tehet, minthogy zsinórban rúgja a gólokat, hogy aztán ez idén milyen trófeá(k)hoz lesz elegendő, az csak később derül ki.

Messi a másodosztályú csapat elleni kupameccsen, az első félidő végén egy parádés emelés után talált kapuba, majd a fordulást követően saját kipattanóját értékesítve növelte az előnyt, a 73. percben pedig egy az egyben verte meg Casto Espinosát, a vendégek kapusát.

"Úgy gondolom, ma este minden kétséget kizárólag bebizonyosodott, hogy rászolgált az Aranylabdára" - nyilatkozta a találkozót követően Dani Alves, a katalánok brazil válogatott védője. Az összecsapáson pályára lépett a voksolás második, illetve harmadik helyezettje is, azaz Andrés Iniesta, és Xavi is.

Egyik gólja sem volt átlagos, de az első volt a leglátványosabb: