Vágólapra másolva!
1-1-es döntetlennel ért véget a román labdarúgó-bajnokság 13. fordulójának hétfői, Gaz Metan-Vaslui mérkőzése, ám a vendégcsapat egyértelműen Sebastian Coltescu játékvezetőt okolja azért, amiért nem sikerült nyernie. A Vaslui elnöke szerint az idegosztályról érkezett a bíró, akit szerinte korábban autóval is megvesztegettek. Coltescu azzal vágott vissza, hogy a vendégcsapat mestere korábban fojtogatta egyik asszisztensét.

A Manna.ro beszámolója szerint a román labdarúgó-bajnokság 13. fordulójának hétfő esti zárómérkőzésén a Gaz Metan a Vaslui csapatát fogadta, és az 1-1-es végeredményt követően a vendégek Sebastian Coltescu játékvezetőre fogták a pontvesztést.

A vendégcsapat Markovic öngóljával szerzett vezetést az első félidőben, de a játékvezető néhány pillanattal később piros lapot adott Papp Paulnak.

Ez megtörte a vendégek lendületét, és az emberelőnyben lévő hazaiak a 80. percben egyenlítettek Bud révén.

A vászlói csapat mestere, Viorel Hizo nem akarta minősíteni a játékvezetést, ám hozzátette: "Elérek majd arra a pontra, amikor elfogy a türelmem, és akkor kipakolok".


A Vaslui elnöke, Adrian Porumboiu azonban nem fogta vissza magát, feltette a kérdést, miért idegosztályról küldenek bírót a meccsükre.

"Mi nagy összeget ruházunk be a csapat fenntartásáért, és elvárnánk, hogy minőségi sípmestereket kapjunk. De ezek csak kilopják a zsebünkből a pénzt" - jelentette ki, hozzátéve, a listavezető Dinamo Bucuresti egyik tulajdonosa korábban egy Mercedes személygépkocsit adott ajándékba Coltescunak. "Ez miféle húzás? Egy pszichopata ez a bíró. Csoda, hogy nem nyertünk?"

Nem bírta megállni válasz nélkül Coltescu sem, noha a román szövetség szabályzata tiltja, hogy a játékvezetők a mérkőzésekről nyilatkozzanak.

"Amikor visszanéztem az esetet, megbizonyosodtam, hogy nem jó döntést hoztam a piros lappal. De hogy ezért miért tituláltak engem pszichikailag labilisnak, nem tudom."

A bíró szerint nem kell félteni a Vaslui edzőjét sem. "Viorel Hizo az egyik meccsen majdnem megfojtotta a partjelzőt. Én vezettem a Piatra Neamt elleni bajnokijukat is, a meccs végén berohant az öltözőnkbe az edző, és a kollégám nyakának esett. Nem a mi hibánk, hogy a csapata nem nyer minden meccsen, ezt azért tudhatná egy edző, aki ennyire tapasztalt".