Vágólapra másolva!
A Manchester City olasz csatára, Mario Balotelli szerint jelenlegi edzője, Roberto Mancini jobb tréner, mint a Real Madrid mestere, José Mourinho.

A 21 éves támadó mindkét edzővel dolgozott együtt, az Interben még Mancini tette be először a felnőtt csapatba, majd amikor Mourinho átvette az olasz klubnál az irányítást, akkor nála is rendszeresen lehetőséget kapott.

"Mourinho? Természetesen a világ egyik legjobbja" - kezdte Balotelli a L'Uomo Vogue című olasz lapban. "Ugyanakkor ha rangsort kell felállítani, akkor nálam Mancini vezet, és csak utána következik Mourinho. Egy edzőnek ki kell hoznia a játékosából a száz százalékot, Mancini ebben jobb."

Balotellit megkérdezték, igazak-e a hírek, hogy szeretne visszatérni Olaszországba, mert nem érzi jól magát Angliában. "Még csak 21 éves vagyok, de már két éve elköltöztem otthonról, természetes, hogy az elején voltak gondjaim. Az tény, hogy igazi barátaim nincsenek még Angliában, és ha valahova eligazolnék, akkor az Olaszország lenne, de egyelőre nincs szó erről, mert sikerült megszoknom a kultúrát, és alkalmazkodtam az itteni élethez."

A Milannal is hírbe hozott Balotellinek 2015 júniusáig van élő szerződése a Manchester Citynél, ahol jól érzi magát. "A Premier League stílusát sem volt könnyű megszokni, de hatalmas élmény itt játszani, jól érzem magam ebben a csapatban, szóval még ne várjanak haza!"

Balotelli az elmúlt szezonban tizenhét meccsen hatszor volt eredményes az angol bajnokságban, az idén azonban tizennégy fordulóban már nyolc gólnál jár, és a Bajnokok Ligájában is szerzett két gólt három találkozón.