Vágólapra másolva!
Az első komoly akadályon nagyot bukott a fociválogatott a 2014-es vb selejtezőin. Hollandia 4-1-re nyert Budapesten, Egervári Sándor szövetségi kapitány szerint olyan durva egyéni hibák miatt, amelyek korábban soha nem fordultak elő.

Nehéz lenyelni, ahogy kikaptunk

Hollandia megköszönte a tragikomikus védelmet

Potyagólok pecsételték meg a sorsunkat - videó

"Durva egyéni hibákat követtünk el, de el kell ismerni, egy jobb csapat volt ma az ellenfél, csak gratulálni tudok a győzelméhez" - idézi az MLSZ.hu Egervárit. "Sajnos ma gólokat ajándékoztunk a hollandoknak. Eddig soha nem fordult elő, hogy ilyen súlyos hibákat kövessünk el, most igen, és ez megbosszulta magát, a hollandok vannak olyan jók, hogy megbüntetik az ilyen megingásokat. Kifejezetten jól fejelő, magas játékosaink vannak, ennek ellenére az ellenfél gyakorlatilag fejjel vert meg bennünket."

"Javulnunk kell a következő mérkőzésekre, mert a mai teljesítmény alapján látható volt, hogy nem vagyunk még elég érettek ahhoz, hogy felborítsuk a papírformát. Nagyon remélem, hogy az októberi mérkőzéseken már képesek leszünk erre. Nem rendít meg bennünket a vereség, nem adjuk fel az álmainkat. A két októberi mérkőzésünkön nyerni szeretnénk, hogy versenyben maradjunk a céljainkért."

A szövetségi kapitány kiemelte: Pintér Ádám, Mészáros Norbert és Laczkó Zsolt sérülései miatt több helyen változtatni kellett az összeállításon, ami ugyancsak nehezítette a helyzetet.