Vágólapra másolva!
Felére csökkenhet a monacói focisták fizetése, miután a jövőben a francia törvények szerint kell majd adózniuk. A nyáron érkezett sztárigazolás, Radamel Falcao már állna is tovább a hír hallatán.

Radamel Falcao az AS Monaco második idei meccsén is betalált, a csapat 4-1-re nyert, két forduló után hat pontja van a bajnokságban. Ennek ellenére a nyáron érkezett kolumbiai csatár máris a távozásáról beszél.

Egyelőre ugyanis a Monaco nem a francia törvények szerint adózik, ám a liga hajthatatlan: a következő idénytől csak úgy engedi indulni a klubot az első osztályban, ha francia címre jegyzik majd be. A Monaco fellebbezését a párizsi legfelsőbb bíróság elutasította.

Ha pedig a hercegség klubja aláveti magát a francia törvényeknek, a játékosainak ezután adózniuk kell majd, azaz a felére csökkenhet a fizetésük. A Monaco ugyan fizetne kompenzációt, ám ezt a liga nem akarja elfogadni.

A Marca úgy tudja, Falcao a nyomasztó hírekre reagálva kijelentette, hogy még ebben a nyári átigazolási időszakban elhagyná a csapatot, és visszatérne Madridba, ám az Atlético helyett a Realhoz. Amennyiben viszont a Realnak sikerül megszereznie a jelenleg 100 millió euróra tartott Gareth Bale-t, Falcao a Chelsea-ben köthet ki.

Vasárnap mindenesetre Falcao belőtt egy büntetőt, majd Emmanuel Riviere triplázott, ezzel a Monaco simán nyert a Montpellier ellen.

Monaco-Montpellier 4-1: