Vágólapra másolva!
A Manchester United kispadjáról májusban visszavonult Alex Ferguson hosszú hallgatás után egy nyilatkozatában újra foglalkozott Wayne Rooneyval.

"Wayne teljesítménye a Leverkusen ellen fantasztikus volt" - fogalmazott a MU-nál az igazgatótanács tagjaként folytató szakember. "A klub igazgatójaként nagy örömmel láttam, hogy visszatért az energiája, és az elkötelezettsége a letámadásokra. Újra olyan, amilyennek mindig is ismertük."

Rooney a Leverkusen ellen 4-2-re megnyert BL-meccsen két gólt lőtt, és egy gólpasszt is adott.

Ferguson úgy fogalmazott, óriási esélyük van a sikerre, miután két olyan támadójuk van Rooney és Van Persie személyében, akik meccseket tudnak nyerni.

Ferguson nyilatkozata annak fényében meglepő, hogy tavasszal még a MU edzőjeként több sorsdöntő meccsen is jegelte Rooneyt, mondván formán kívül van, és nincs megfelelő erőnléte. A csatár emiatt megsértődött, és elhatározta, hogy távozik Manchesterből.

Az angol Telegraph internetes oldala szerint Rooneyt Ferguson jelenléte igazgatóként is frusztrálja, a vezető viszont ezzel a nyilatkozattal akarja afelé terelni, hogy maradjon Manchesterben.