Vágólapra másolva!
Pintér Attila, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint csapata a 2-1-es vereség ellenére fegyelmezetten játszott Finnország ellen, és a pontatlanságok miatt nem sikerült több gólt szereznie. Az újságírókra azonban megorrolt.

"Jól kezdtük a mérkőzést, megszereztük a vezetést, megvolt a lehetőségünk arra, hogy növeljük az előnyünket, de a finn válogatott kihasználta a hibáinkat, és fordítani tudott" - értékelt röviden Pintér Attila szövetségi kapitány, aki hozzátette, csapata az utolsó pillanatig küzdött az egyenlítésért.

Úgy vélte, együttese nagyon fegyelmezetten játszott, próbálta leszűkíteni a területet, jól szerzett labdákat, de a befejezéseknél pontatlanok voltak a játékosok. Szerinte voltak pozitív dolgok és hibák is, de utóbbiakat ki tudják javítani.

Megköszönte a közönség biztatását is, azt is, hogy még 1-2-nél is hajtották a csapatot, arra viszont egy szóval sem reagált, hogy a mérkőzés lefújása után milyen füttykoncertet kapott a válogatott.

Viszont kifakadt arra a kérdésre, hogy mit mond a játékosoknak az öltözőben egy ilyen vereség után. "Már megint a negatívumok. Csak az érdekes, hogy az ember hogy büntet, és hogy szúrja le a játékosait" - morgott, majd amikor egy mosolyt látott a sajtótájékoztató résztvevőinek arcán, annyit mondott: "Lehet mosolyogni!"

Mixu Paatelainen, a finnek szakvezetője összességében elégedett volt csapata teljesítményével, bár saját bevallása szerint sokkal több passzt szeretett volna látni.

"A magyaroknak gyors és erős támadói vannak, erre fel kell majd készülnünk a továbbiakban. Várjuk az őszi találkozót, hiszen tudjuk, hogy ennek a mai találkozónak nem volt tétje, ugyanakkor örülünk az eredménynek. Tudjuk, hogy a magyar válogatott erős ellenfél lesz a csoportban" - jelentette ki Paatelainen.