Vágólapra másolva!
 A Manchester United Juan Mata duplájával megszakította a Liverpool veretlenségi sorozatát.

Egy Liverpool-Manchester United meccs mindig rangadó, most ráadásul elég komoly tétje volt, még ha nem is a bajnoki cím, de a BL-indulást jelentő negyedik hely. Ezt a pozíciót a forduló előtt a MU bitorolta, de csak két pont volt az előnye a Pool előtt, amely egy győzelemmel előzhetett volna. A Liverpool legutoljára éppen a United ellen szenvedett vereséget a bajnokságban, még december közepén, az azóta eltelt tizenhárom fordulóban tíz győzelmet és három döntetlent ért el Brendan Rodgers csapata.

A mostani meccs nem úgy indult, hogy folytatódik a Vörösök jó sorozata, a 14. percben spanyol összjáték után szerzett vezetést a MU: Ander Herrera indította remek labdával a jobb oldalon beinduló Matát, aki a gyengébbik lábával, jobbal lőtt a jobb alsóba.

A Liverpool részéről Sturridge adott először egy életjelet, egy látványos, de eredménytelen kapáslövéssel, aztán Lallana lehetett volna a hős, de Sturridge előkészítése után centikkel eltévesztette a jobb sarkot nagy helyzetben.

A Pool úgy zárta az első félidőt, hogy egyszer sem találta el a kaput, a United kétszer igen, és abból az egyik beakadt. A szünetben beállt a hazaiakhoz Gerrard, aki pályafutása leggyorsabb piros lapját szedte össze, amikor 48 másodperc után kiállította Atkinson Ander Herrera megtaposásáért.

A Liverpoolnak meglepő módon jót tett a kiállítás, Coutinho veszélyes lövést engedett el 28 méterről, ami nem sokkal zúgott el a kapu fölött. Az 55. percben egy emberként reklamált az Anfield népe, Phil Jones ütemet tévesztve rúgta térden Hendersont, de megúszta sárgával. Az 59. percben gyönyörű góllal növelte előnyét a United, Dí Maria emelt Matához, aki elvetődve, ollózós mozdulattal talált a jobb sarokba.

Egy részletes összefoglaló a helyzetekkel és a gólokkal:

Rodgers bedobta Balotellit is, aki gyorsan összeakaszkodott Jonesszal, amiért sárga lapot kapott. A 69. percben Coutinho passza után Sturridge éles szögből szépített, amihez kellett a hibázó De Gea is.

A 79. percben Balotelli újabb MU-játékossal kakaskodott, ezúttal Smallinggal, és könnyen lehet, hogy a szurkolók akadályozták meg, hogy a forrófejű olasz kiállíttassa magát, a vállát megfogva visszatartották, így nem tudott elégtételt venni a sérelmeiért.

Ment előre a Pool, de az egyenlítésre nem volt igazán nagy esélye, a MU ellenben bebiztosíthatta volna a győzelmet, amikor Blind kiharcolt egy büntetőt, Rooney lövését azonban Mignolet kitolta a jobb saroknál. A végére még maradt egy kis tűz, mert a labdára rajtoló Skrtel rátaposott De Gea lábára, Atkinson pedig jobbnak látta lefújni a meccset.

A MU ezzel megerősítette a negyedik helyét, a Liverpoolnak pedig megszakadt a nagy veretlenségi sorozata.

Premier League, 30. forduló:
Liverpool - Manchester United 1-2 (0-1)
gól: Sturridge (69.), illetve Mata (14., 59.)
piros lap: Gerrard (46., Liverpool)