Ha csak a spanyolokon múlik, kiesik a Real

Sergio Ramos, Real, Mario Mandzukic, Atlético Madrid, foci
SPAIN, Madrid : Real Madrid's defender Sergio Ramos (L) vies with Atletico Madrid's Croatian forward Mario Mandzukic during the UEFA Champions League quarter final football match Atletico de Madrid vs Real Madrid CF at the Vicente Calderon stadium in Madrid on April 14, 2015. AFP PHOTO / DANI POZO
Vágólapra másolva!
Érdekesen nézett volna ki a spanyol labdarúgó-bajnokság tabellája, ha a csapatoknál csak azokat a gólokat vették volna számításba, amelyeket hazai játékosok szereztek.

A Realban a bajnokságban elért 118 gólból a Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, James Rodríguez, Gareth Bale négyes 89 gólt vállalt, és a maradék 29-ből csak 14-et szereztek spanyol játékosok. A Real spanyoljai közül Sergio Ramos és Isco is négy gólig jutott, és ha csak a hazai játékosok góljait vették volna figyelembe, akkor a madridiak mindössze 37 pontot gyűjtve kiestek volna az élvonalból.

A bajnok a Bilbao lett volna, amely hagyományaihoz ragaszkodva csak baszk származású játékosokat szerepeltet, így értelemszerűen mind a 42 góljuk beleszámított ebbe a versenybe. A dobogóra még a valójában a negyedik, illetve az ötödik helyen záró Valencia és Sevilla fért fel, a bajnoki címet szerző Barcelona pedig ebben az összevetésben csak a negyedik lett.

Ilyen lett volna a tabella:

A katalánok 110 góljának döntő hányadát a Lionel Messi, Luis Suárez, Neymar trió rakta össze, a spanyolok közül a hat gólt vállaló Pedro, és a tőle csak eggyel elmaradó Gerard Piqué vitté a prímet.

A kiesők közül a Cordóba és az Almería ebben a táblázatban is leghátul zárt, az Eibar viszont ilyen körülmények között az Elche kizárása nélkül is megmenekült volna, a kiscsapatnál a 34 gólból csak hat olyan volt, amelyet nem spanyolok szereztek.