Vágólapra másolva!
A lengyel labdarúgó-bajnokság élvonalában három mérkőzésen ötször volt eredményes Nikolics Nemanja úgy, hogy mindegyik alkalommal lecserélték. A Legia magyar válogatott csatárát a helyi sajtó már külön becenévvel illette, és ő szeretne megfelelni ennek.

"Semmi olyan újdonságot nem csinálok, amit ne tettem volna már Magyarországon is, hiszen ott is minél több gólt akartam lőni, és ott is megdolgoztam ezért. Természetesen mindenki kíváncsi volt rá, hogy mire jutok majd egy erősebb bajnokságban. Nem tudom, hogy végül hogy alakul a bajnokság és a szezonom, de az biztos, hogy keményen fogok dolgozni, hogy elérjem a céljaim. Azért jöttem a Legiához, hogy bajnokok legyünk, és hogy gólkirály legyek" - nyilatkozta Nikolics a vajdasági Magyar Szónak.

A játékos már az első mérkőzések után külön becenevet érdemelt ki, a sajtóban már NiGOLic néven emlegetik.

Nikolics Nemanja Forrás: Legia.net/

"Mondtam is az újságíróknak, hogy rizikót vállaltak ezzel az elnevezéssel, mert az rendben van, hogy egy játékos rúg néhány gólt, de mi van akkor, ha nem sikerül folytatni a szériát. Az eddigi teljesítményem azokat a szakértőket támasztja alá egyelőre, akik kitalálták ezt a becenevet. Tetszik is, ötletesnek tartom, de igazából arra is utal, hogy további gólokat várnak tőlem, mert ha nem így folytatom, akkor kitalálnak valami kevésbé hízelgőt."

A háromszoros magyar gólkirály elmondta, természetesen figyelemmel kíséri a Videoton teljesítményét és szurkol a csapatnak, de érdeklődéssel figyeli a válogatottnál történt változásokat is.

"Ha reálisan tekintünk a kapitányváltásra, akkor mindenki beismerheti, előre látható volt, hogy ez így hosszú távon nem fog működni. Természetesen bíztunk benne, hogy Dárdai Pali kihúzza a válogatott élén az Eb-selejtezők végéig. Nem így történt. Jött egy olyan szakember, aki jó viszonyban van Dárdaival. Rutinos edző, aki bizonyított már, remélem, hogy vele is ugyanolyan sikeresek leszünk, mint Palival. Egyelőre nem beszéltünk még, gondolom, hogy most ő is azon dolgozik, hogy kitaláljon egy olyan keretet, amivel sikeresen tud eredményre játszani. Hiszem, hogy hamarosan kiderül, kire számít és kire nem."