A családját is háborúba küldené Manfred Weber?

Ukrajna, orosz-ukrán háború, háború, oroszukránháború, UkránOroszháború, háborúgaléria, összefoglalógaléria, 2024.05.02.
Fotó: MTI/AP/Andrij Marienko
Vágólapra másolva!
Manfred Webert, az Európai Néppárt frakcióvezetőjét kérdezték arról, hogy mi a helyzet a családtagjaival, amikor arról beszél, hogy uniós kötelező katonai szolgálatra van szükség és háborúra kell készülni Oroszországgal.
Vágólapra másolva!

A Magyar Nemzet összefoglalója szerint a nyugati vezető politikusok azt kockáztatják, hogy az orosz–ukrán háborúból a harmadik világháború robban ki, ami egy atomháború veszélyével fenyeget. A licitálásba beszállt Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője is, aki európai atomfegyverről beszélt egy tévéműsorban, valamint a teljes EU-ra vonatkozó kötelező katonai szolgálatot szorgalmazta. 

manfredweber
Manfred Weber német kereszténydemokrata politikus, az Európai Néppárt frakcióvezetője.
Fotó:  AFP/JOHN MACDOUGALL

A V4NA nemzetközi hírügynökség levélben fordult a bajor politikushoz, amelyben arról kérdezte,

a közeli családtagjait és rokonait is elküldené-e az orosz–ukrán háborúba?

A bajor kereszténydemokrata politikus azonban mélyen hallgat, amikor arról van szó, hogy a saját bőrén tapasztalja meg a háború borzalmait. Az orosz–ukrán háború már százezrek életét tette tönkre, és sok százezer civil és katonai áldozatot szedett. A nyugati politikusok azonban folyamatosan szítják a tüzet és eszkalálnák a háborút – írta a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Macron világháborúra játszik

Eközben Emmanuel Macron francia elnök is tovább folytatja a háborús narratívát, szombaton már arról beszélt, hogy eljön egy pont, amikor az oroszok túl messzire jutnak a háborúban, és akkor

a nyugatiaknak kell beavatkozniuk.

Mint ismert, Macron volt az első olyan európai politikus, aki felvetette, hogy nyugati katonákat kell Ukrajnába küldeni, amelyre válaszul Oroszország többször azt üzente:

Gondolkodás nélkül megtorolna egy ilyen lépést, ami egyenes út lenne a harmadik világháború felé.

Vlagyimir Putyin orosz elnök azt is többször leszögezte, hogy az Oroszországi Föderáció nem habozna bevetni a nukleáris arzenálját sem, amennyiben úgy ítéli meg, hogy fenyegetik a biztonságát és szuverenitását.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK