Vágólapra másolva!
Döntőbe jutott a US Open Cup nevű sorozatban Németh Krisztián csapata, a Sporting Kansas, amely az elődöntőben 3-1-re győzött a Real Salt Lake ellen, és a harmadik gólt a magyar csatár szerezte.

Pedig a meccs nem úgy indult, hogy a Kansas ünnepelhet, Olmes Garcia ugyanis a Real Salt Lake-nek szerzett vezetést. Még a szünet előtt egyenlített a Kansas, Feilhaber szabadrúgása után Mustivar mindenkit megelőzve fejelt a hálóba.

A 80. percig 1-1 volt az állás, ekkor Dwyer egy szóló végén a kapufát találta el, a kipattanót pedig Felihaber vágta be. A 85. percben Németh Krisztián mindent eldöntött, Feilhaber előrebikázott labdáját Garcia talán haza akarta fejelni, de hibázott, a magyar csatár pedig lecsapott a lehetőségre, kicselezte a kapust, majd a gólvonalon álló védő mellett ellőtte a labdát.

Németh gólja 00:40-nél látható a videón:

Németh 12 gólnál jár Amerikában, a bajnokságban 18 találkozón nyolcig jutott, a kupában pedig 3 mecsen eddig négyszer volt eredményes. A Kansas 2012 után jutott ismét kupadöntőbe, ahol a Philadelphia leaz az ellenfele, amely 1-0-ra győzött a Chicago ellen. A Philly tavaly is döntőt játszott, akkor kikapott a Seattle ellen.

Ha a bajnoki formát nézzük, akkor a döntőnek Némethék lesznek az esélyesei, mert a Kansas 37 pontot gyűjtve a negyedik Nyugaton, míg a Philly 23 pontjával utolsó előtti a Keleti főcsoportban.