Társoldalunk:

Ruud Gullit mégsem dolgozik a holland válogatottnál

2016.08.26. 18:13

Ruud Gullit mégsem fogja segíteni Danny Blind szövetségi kapitány munkáját a holland labdarúgó-válogatottnál.

Az 1988-ban Európa-bajnoki címet nyert futballista múlt héten szóban megegyezett a Holland Labdarúgó Szövetséggel (KNVB) a másodedzői feladat elvállalásáról, de Hans van Breukelen technikai igazgató pénteken arról számolt be, hogy mégsem fogják szerződtetni Gullitot. Van Breukelen azzal indokolta a döntést, hogy az egykori játékos Blind szerződésének lejártával át akarta venni a szövetségi kapitányi posztot. Gullit ugyanakkor tagadta ezt.

"Amit van Breukelen mondott, az nem igaz" - állította Gullit a holland NOS rádiónak. Hozzátette, arra kérte a KNVB-t, hogy Blind távozása után újratárgyalhassa szerződését, ám ezt a szövetség visszautasította.

Ruud GullitForrás: AFP/Robin Van Lonkhuijsen

"Nem értem. Egy záradék, amely akár azt is lehetővé teszi, hogy az ember távozzon, ha egy jobb ajánlatot kap, teljesen elfogadott a labdarúgásban. Mindenki szerződésében van ilyen záradék, de Van Breukelen nem értett egyet a kérésemmel" - tette hozzá.

Az 53 éves Gullit a nemrégiben a török Fenerbahcéhez távozott Dick Advocaat helyét vette volna át. Advocaat mindössze három hónapot töltött a csapatnál, és éppen egy ilyen záradék miatt bonthatta fel szerződését a válogatottnál.

"Nem tudtam teljesíteni Gullit kérését, főleg azután, ami Advocaattal történt" - magyarázta döntését Van Breukelen.

A hollandok, akik nem voltak ott a nyár eleji Európa-bajnokságon, most könnyen lehet, hogy másodedző nélkül játsszák le első világbajnoki selejtezőjüket szeptember 6-án Svédország ellen.