Öngól is kellett az orosz sikerhez a Konföderációs Kupa nyitányán

Russia vs New Zealand : FIFA Confederations Cup 2017 Russia FOOTBALL 2017 June FIFA New Zealand Soccer MATCH Saint Petersburg players PLAYER GAME FIFA Confederations Cup 2017 Saint-Petersburg Stadium
SAINT-PETERSBURG, RUSSIA - JUNE 17: Goalkeeper Stefan Marinovic (1) of New Zealand in action during the FIFA Confederations Cup 2017 opening match between Russia and New Zealand at Saint-Petersburg Stadium in St. Petersburg, Russia on June 17, 2017. Sergey Mihailicenko / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
A házigazda orosz labdarúgó-válogatott kétgólos győzelmet aratott Új-Zéland csapata felett a jövő évi világbajnokság főpróbájának tartott Konföderációs Kupa szombati nyitómérkőzésén.

A 750 millió dollárból felépült szentpétervári stadionban közel két órával a meccs kezdete előtt húszperces zenés, táncos megnyitót is tartottak, melyen Vlagyimir Putyin orosz elnök mellett Gianni Infantino, a nemzetközi szövetség (FIFA) elnöke is rövid beszédet mondott.

Pelé is gratulált a házigazdának:

Az eseményt rendkívül szigorú biztonsági készültség mellett rendezték meg, az ünnepség alatt például nem engedték, hogy a még kint tartózkodó szurkolók elfoglalják helyüket a lelátón.

Attól viszont nem kellett tartaniuk, hogy lemaradnak valami igazán fontosról, mert abból csak a 31. percben történt az első, amikor az új-zélandiak eladtak egy labdát a saját térfelükön, az oroszok köszönték szépen, és a vendégek asszisztálása mellett a kapuig sétáltak vele - a gólt hivatalosan Michael Boxall, az óceániai csapatt védője jegyzi.

A második félidő közepén Fjodor Szmolov lódult meg egy labdával, pont úgy, ahogy a Groupama Arénában tette, most azonban nem lőttt, inkább passzolt - és csak a visszakapott labdát simította be Marinovic kapujába.

A 2018-as vb 11 rendező városának 12 stadionjából négy mutatkozik be a mostani Konföderációs Kupán, amelyet Szocsi, Kazany, Szentpétervár és Moszkva lát vendégül. A világbajnok németeken és a házigazdán kívül a hat konföderáció - Afrika, Ázsia, Dél-Amerika, Európa, Észak- és Közép-Amerika, valamint Óceánia - bajnoka szerepel a tornán.

Konföderációs Kupa, A csoport, 1. forduló:
Oroszország - Új-Zéland 2-0 (1-0)
gól: Boxall (31., öngól), Szmolov (69.)

A csoport másik mérkőzését, a Mexikó-Portugália találkozót vasárnap, magyar idő szerint 17 órarkor rendezik.