Vágólapra másolva!
Nincs itt semmi látnivaló - mondhatná Lionel Messi és az argentin labdarúgó-válogatott, miután a triplázó világsztár kijuttatta csapatát a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokságra. Pedig a dolog nem ment egyszerűen, végül aztán Messi egyedül oldott meg mindent. A zárókör vesztese a chilei csapat, amelyik a pótselejtező lehetőségét is elbukta. A dél-amerikai kontinensről egyeneságon a brazilok, az uruguayiak, az argentinok és a kolumbiaiak jutottak ki. Az igazi dráma azonban nem Dél-Amerikában, hanem a CONCACAF-zónában játszódott le, mert Trinidad 2-1-re nyert az Egyesült Államok ellen, így az amerikaiak nem lesznek ott a jövő évi világbajnokságon.

Amikor Quitóban az ecuadori válogatott Ibarra révén a középkezdésből a 40. másodpercben megszerezte a vezetést, az egész világ elhallgatott, és néma csendben figyelte, hogy most mi lesz.

Tripla Ecuador ellen, irány a vb Forrás: AFP/Rodrigo Buendia

Ekkor ugyanis olybá tűnt fel, hogy Argentína nem lesz ott a jövő évi labdarúgó-világbajnokságon.

Lionel Messi viszont úgy gondolta, hogy ekkora csúfság mégsem eshet meg vele.

A Barcelona világsztárja hármat hintett, ezzel pontot tett minden kérdésre.

A nap szenzációja a Copa America győztes Chile kiesése.

A chilei csapat gyengén focizva 3-0-ra kapott ki a braziloktól, ezzel pedig kiesett.

A 70 esztendős urugayi szövetségi kapitány, Óscar Tabárez a negyedik világbajnokságára készülhet válogatottjával, mert Uruguay 4-2-re nyert Bolívia ellen. Az uruguayi együttes ezzel a második helyen végzett, és simán kijutott a vb-re.

Az 1-1-es döntetlent hozó Peru-Kolumba meccsen ez a végeredmény mindkét csapatnak megfelelt. Peru interkontinentális pótselejtezőt vívhat Új-Zélanddal, Kolumbia pedig utazhat a vb-re.

Labdarúgó vb-selejtezők, dél amerikai zóna, 18. forduló

Ecuador–Argentína 1–3 (R. Ibarra 1., ill. Messi 12., 20., 62.)

Brazília–Chile 3–0 (Paulinho 55., G. Jesus 57., 93.)

Paraguay–Venezuela 0–1 (Y. Herrera, 84.)

Peru–Kolumbia 1–1 (P. Guerrero 76., ill. J. Rodríguez 56.)

Uruguay–Bolívia 4–2 (M. Cáceres 40., Cavani 42., L. Suárez 60., 76., ill. G. Silva 24. – öngól, Godín 79.)

A végeredmény: 1. Brazília 41 pont, 2. Uruguay 31, 3. Argentína 28, 4. Kolumbia 27, 5. Peru 26, 6. Chile 26, 7. Paraguay 24, 8. Ecuador 20, 9. Bolívia 14, 10. Venezuela 12.

*

Bármennyire is hihetetlen,

az Egyesült Államok csapata nem lesz ott a 2018-as labdarúgó-világbajnokságon, miután 2-1-re kikapott a tökutolsó Trinidad és Tobago együttesétől

a CONCACAF-zóna utolsó fordulójában.

Christian Pulisic, az amerikai válogatott játékosa siratja a jövő évi oroszországi labdarúgó-világbajnokságot, miután az USA 2-1-re kikapott Trinidad ellen és kiesett Forrás: AFP/2017 Getty Images/Ashley Allen

Szenzáció viszont, hogy Mexikó és Costa Rica mellett Panama is ott lesz a világbajnokságon. Honduras 3-2-re verte Mexikót, míg Panama 2-1-re a világranglista 21. helyén álló Costa Ricát.

Ezzel eldőlt, hogy a mexikóiak csoportelsőként jutottak ki Oroszországba, míg Costa Rica lett a második és Panama a harmadik.

A negyedik helyen végzett Honduras interkontinentális pótselejtezőt játszhat Ausztráliával. Panama története során először játszhat labdarúgó-világbajnokságon.

Micsoda szenzáció. A tökutolsó Trinidad 2-1-re verte az USA válogatottját a labdarúgó vb-selejtezőkön, ezzel az amerikaiak kiestek Forrás: AFP/Abraham Diaz

Az Egyesült Államok válogatottjának kiesése, az egész világ selejtezősorozatait figyelembe véve az egyik legnagyobb meglepetés.