Társoldalunk:

A Genoa egy hihetetlenül amatőr góllal rabolt pontot Ronaldóéktól - videó

2018.10.20. 19:53

Véget ért a Juventus győzelmi sorozata a Serie A-ban, miután a kilencedik fordulóban hiába játszott elképesztő mezőnyfölényben, mindössze 1-1-es döntetlent ért el otthon a Genoa ellen. Pedig Ronaldo meglőtte a 400. topligás gólját, de a Juve annyira belekényelmesedett a meccsbe, hogy a genovai együttes ki tudta használni a világhírű védelem kapitális hibáját.

Amikor Cristiano Ronaldo a Juventusba igazolt, gyakorlatilag kisajátította az olasz sportlapok címoldalát, majd ugyanez történt, amikor beragadt a szezonrajtnál és képtelen volt betalálni. Azóta megtalálta a góllövő cipőjét, de nem ő volt az egyetlen. A Genoa lengyel csatára, Krzysztof Piatek egészen elképesztő ütemben termeli a gólokat, hét forduló alatt kilencet szerzett. Ez a mérkőzés az ő csatájuk miatt ígérkezett érdekesnek.

A Juventus kezdte aktívabban a meccset, főleg Ronaldo próbálkozott, a 10. percben például egy zseniális labdaátvétellel hozta magát helyzetbe, de a lövését fogta Radu. A 13. percben ismét előtte adódott lehetőség, egy beadást bólintott a kapufára, az ismétlése pedig nem talált kaput.
Öt perccel később viszont már senki sem tudta megakadályozni, a gólszerzésben, sőt, egy kis segítséget is kapott az ellenféltől. Cancelo megpattanó lövését Radu gyakorlatilag ráütötte Ronaldo lábára, neki pedig nem volt nehéz dolga. 

A nehéz szezonkezdet után már az ötödik Serie A-gólját szerezte a portugál, éppen Piatek mellett. Ráadásul ez volt CR 400. találata az európai topligákban (PL, La Liga, Serie A), ennyit soha senki nem lőtt korábban.

Hatalmas kedvvel játszott CR, néhány perccel a gólja után ismét ő veszélyeztetett, Radu ezúttal a helyén volt. 24 perc alatt ez volt a hatodik kísérlete. Mellette Cuadrado és Cancelo is magas fordulatszámon pörgött, de a kapura csak Ronaldo volt veszélyes.

A Genoa gyakorlatilag a 40. percben jutott el először a Juventus kapuja elé, de Szczesny-nek ekkor sem szökött az egekbe a pulzusa. A 44. percben talán megemelkedett, de az addig csak a favágásban jeleskedő Romulo kirúgta a labdát a stadionból a tizenhatos vonaláról.

A Juve a második félidőt is jól kezdte, Alex Sandro veszélyes beadása okozott némi zavart a Genoa védelmében, de Mandzukic ezt nem tudta kihasználni. Az 52. percben feljegyezhettük Piatek első helyzetét is, amikor lecsapott egy eladott labdára, majd 20-ról lőtt, de honfitársa leért a rövid alsóhoz és bravúrral hárított. Majd egy szögletnél ő emelkedett a legmagasabbra, de a csúsztatása elkerülte a kaput.

A Juve annyira belekényelmesedett a mérkőzésbe, hogy a 67. percben csúnyán ráfizetett, méghozzá egy rendkívül amatőr góllal. Mindenki azt hitte, hogy a labda kiment az alapvonalon túl, a torinói játékosok felálltak a szöglethez. Kouame viszont szemfüles volt, középre adott, ahol a földbe gyökerezett lábú védőket megelőzte Bessa és a kapuba fejelt.

A Juventus azonnal feljebb kapcsolt, de Pjanics szabadrúgása után Ronaldo célt tévesztett. Majd a bosnyák is próbálkozott, Dybala pedig ordító lehetőséget puskázott el.

Hiába nyomott a hazai együttes, a Genoa védelme állta a sarat és kibekkelte a maradék időt, így pontot rabolt Torinóból. A Juventus pedig már nem hibátlan, de így is megnyugtató előnnyel vezeti a bajnokságot.