Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Nem az elköltött pénztől, hanem ettől igazán nagy csapat a Paris Saint-Germain

fbl Horizontal
Paris Saint-Germain's French forward Kylian Mbappe reacts during the French cup round of 16 football match between Villefranche (FCBV) and Paris Saint-Germain (PSG) on February 6, 2019, at the Groupama Stadium in Decines-Charpieu near Lyon, central-eastern France. (Photo by ROMAIN LAFABREGUE / AFP)
Vágólapra másolva!
Míg a pályán nem éppen a legjobb formáját mutatta a Paris Saint-Germain a Villefranche Beaujolais ellen, addig a lefújás után történtek miatt minden tiszteletet megérdemelnek a fővárosiak.

A Manchester United elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőre készülő PSG érthető okokból meglehetősen tartalékosan állt föl a harmadosztályú Villefranche elleni Francia Kupa-nyolcaddöntő mérkőzésen.

Ettől még nem volt persze teljesen egyértelmű, hogy miért kellett 0-0-ra végezni 90 perc alatt a lényegesen szerényebb képességű vendéglátók ellen. A hosszabbításban aztán beállt Edinson Cavani és Kylian Mbappé is, a PSG 3-0-ra nyert, majd jött az igazi ráadás.

A sztárok ugyanis ezúttal nem megközelíthetetlen félistenekként viselkedtek, szinte minden Villefranche-játékos egy PSG-focista mezével térhetett haza, Mbapéttól Gianluigi Buffonig mindenki mosolyogva állt meg szelfizni.

És a lényeg: a PSG a jegybevétel teljes ráeső részét, azaz 150 ezer eurót (kb. 48 millió forint) átadta a Villefranche csapatának.

Ez egyfajta tradíció a francia fociban, hogy a kupasorozatban az élvonalbeli csapatok jegybevételük egy részét, vagy teljes összegét felajánlják az alacsonyabb osztályú, nemegyszer amatőr kluboknak. Míg az egyik oldalon ez rendszerint nélkülözhető összeg – a PSG főkönyvében talán még az apró betűs résznél is lábjegyzet –, addig a kiscsapatoknak óriási segítséget jelent.

Mindent egy helyen az Eb-ről