Vágólapra másolva!
A bz-berlin.de értesülése német hatóságok házkutatást tartottak a Budapest Honvéd labdarúgója, Anis Ben-Hatira berlini otthonában.

A lap az írta, hogy egy összehangolt akció keretén belül kilencven lakást kutattak át a rendőrök, a célpont az észak-rajna-vesztfáliai székhelyű Ansaar International nevű szervezet volt, amelynek tagjai a gyanú szerint rejtett módon, adománygyűjtésnek álcázva támogatják a Hamasz terrorszervezetet.

Sajtóhírek szerint a kispestiek berlini születésű, tunéziai állampolgárságú játékosa korábban kapcsolatban állt a szervezettel, ezért került az ügybe.

Anis Ben-Hatira hat meccsen lépett pályára a Budapest Honvéd színeiben Forrás: Viktor Babar/honvedfc.hu

A Budapest Honvéd természetesen már februárban, Ben-Hatira leigazolásakor is tisztában volt a játékos múltjával, az őt ért vádakkal. Ben-Hatira elmondta a klubnak, hogy a vádak alaptalanok. A klub közleményben tudatta, hogy mindaddig hisz a játékos ártatlanságában, amíg be nem bizonyosodik annak az ellenkezője.

– mondta Anis Ben-Hatira a Honvéd honlapjának. – Ha legközelebb jönnek, akkor ajtót nyitok nekik szívesen, akár a mosdóban, akár a pincében vagyok. Csak hagyjanak békén ezekkel a vádakkal, hiszen semmi közöm hozzájuk."

A támadó középpályás februárban érkezett a fővárosi klubhoz, amellyel másfél éves szerződést kötött.