Társoldalunk:

Preisinger Sándor kihirdette az U17-es Eb-keretet

2019.04.25. 14:59

Tizennyolc mezőnyjátékos és három kapus utazik az írországi Európa-bajnokságra.

Az U17-es válogatott márciusban hazai pályán harcolta ki az írországi Európa-bajnokságon való részvételt, miután a belgák mögött, a norvégokat és a bosnyákokat megelőzve a második helyen zárta az elitkörös tornát. Az április 4-i sorsoláson kiderült, hogy a mieink a portugál, az izlandi és az orosz válogatottal kerültek egy csoportba az Eb-n, velük száll harc a csapat a negyeddöntőbe jutást érő első két helyért.

Preisinger Sándor szövetségi edző kihirdette az Európa-bajnokságra utazó 20+1 fős keretet, amelyben két változás történt az elitkört követően. A válogatott alapemberei közé tartozó Bekker Roland és Ominger Gergő még nem volt száz százalékos fizikális állapotban, ezért ők nem segíthették a többieket az Eb-részvétel kiharcolásában, mostanra azonban mindketten utolérték magukat, és bekerültek az utazó keretbe. Nem tarthat a csapattal Hosszú Zétény és Tóth Borisz, mindketten sérüléssel bajlódtak az elmúlt időszakban, és nincsenek száz százalékos állapotban.

"Mindkét kimaradó játékos megérdemelte volna, hogy ott legyen az Európa-bajnokságon, de csak tökéletes fizikai állapotban lévő labdarúgók segíthetik a csapatot a tornán, és jelenleg egyikük sincs száz százalékos állapotban" – nyilatkozta Preisinger Sándor szövetségi edző. "Bízom benne, hogy az első mérkőzésig újabb sérülés nem nehezíti meg a dolgunkat, és a jelenlegi kerettel tudjuk megkezdeni az Eb-t. A válogatott tagjainak nagy része komoly fizikai terhelést kap ebben a hónapban, az összetartás kezdetére hat áprilisi bajnoki mérkőzésen lesznek túl, ezért fontos lesz, hogy a közös munka során a frissítésre is nagy hangsúlyt helyezzünk. Az elitkörös mérkőzések megmutatták, hogy jó versenyző típusok alkotják a válogatottat, a továbbjutásról döntő tétmeccseken hozni tudták azt a teljesítményt, amire szükség volt a sikeres szerepléshez. Bízom benne, hogy az Eb-mérkőzéseken is mindenki a legjobb formáját hozza, de az is biztos, hogy minden eddiginél nehezebb dolguk lesz majd, hogy elérjék a kitűzött célt, a csoportkörből való továbbjutást."

Az Európa-bajnokságra 18 mezőnyjátékos és 2 kapus nevezhető, de a torna során lehetőség van egy kapus cserélésére, ezért a 18 mezőnyjátékos mellett mindhárom kapus elutazik a csapattal Írországba. A keret tagjai a hétvégi bajnoki forduló után, vasárnap délután találkoznak Telkiben, majd kedden utaznak el Dublinba, ahol május 4-én lépnek először pályára a tornán.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok:
Hegyi Krisztián (Illés Akadémia), Megyeri Gábor (Honvéd-MFA), Vaits Marcell (Puskás Akadémia)
Védők:
Buna Gábor (Honvéd-MFA), Posztobányi Patrik (Puskás Akadémia), Balogh Botond (MTK Budapest), Orosz Donát (DVTK), Horváth Milán (Budapest Honvéd), Dávid Zoltán (Békéscsaba), Bekker Roland (Mönchengladbach)
Középpályások:
Kata Mihály (MTK Budapest), Major Sámuel (Salzburg), Ominger Gergő (Puskás Akadémia), Kosznovszky Márk (MTK Budapest)
Támadók:
Molnár Rajmund (Honvéd-MFA), Zuigeber Ákos (MTK Budapest), Németh András (Genk), Komáromi György (Puskás Akadémia), László Dávid (Honvéd-MFA), Szalay Szabolcs (Illés Akadémia), Kalmár Benedek (Puskás Akadémia)

A válogatott Eb-programja (magyar idő szerint):

Május 4., szombat:
Magyarország-Portugália, 20.00, UCD Bowl, Dublin
Május 7., kedd:
Izland-Magyarország, 13.00, Whitehall Stadium, Dublin
Május 10., péntek:
Oroszország-Magyarország, 18.00, Regional Sport Centre, Waterford