Messi már megint megelőzte valamiben Ronaldót

FC Barcelona - Liverpool FC: UEFA Champions League FOOTBALL UEFA Champions League Barcelona May Spain Lionel Messi Liverpool Soccer MATCH Messi GOAT 2019
BARCELONA, SPAIN - MAY 1: Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi celebrates after scoring a goal during semi finals of UEFA Champions League football match between FC Barcelona and Liverpool FC at the Camp Nou Stadium in Barcelona, Spain on May 1, 2019. Adria Puig / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
A szavazók döntése szerint a Barcelona argentin sztárja, Lionel Messi szerezte az idei Bajnokok Ligája-kiírás legszebb gólját. 

A szabályok szerint minden olyan héten, amikor BL-fordulót rendeztek a 2018-19-es kiírásban, a szerdai játéknap első mérkőzésének kezdetétől az adott héten péntek éjfélig lehetett szavazni a forduló legszebb góljára. Az idény végén így kialakul egy sorrend, azaz nem külön szavazással dőlt el, hogy ki rúgta a június 1-jén, a Liverpool hatodik BL- (BEK-)sikerével zárult szezon legszebb gólját, hanem megnézték, hogy az egyes fordulókban melyik találat kapta a legtöbb szavazatot.

Ezek szerint a szurkolók közül a legtöbben Lionel Messi második góljára szavaztak, amellyel az argentin zseni 3-0-ra alakította a Barcelona–Liverpool elődöntős párharc első mérkőzését. A 4-0-ra megnyert visszavágó után azonban az angol csapat játékosai örülhettek.

A második helyen Cristiano Ronaldo pompás kapáslövése zárt, ami arra volt elég a csoportkör negyedik fordulójában, hogy az olasz bajnok hazai pályán 2-1-es vereséget szenvedjen a portugál sztár korábbi csapatától, a Manchester Unitedtől.

A harmadik helyen egy másik Barca-sztár, Ivan Rakitic végzett, aki a csoportkör második játéknapján Londonban vette be egy mesteri kapáslövéssel a Tottenham kapuját, és ezúttal még nyert is (4-2-re) a szépségdíjas gólt szerző játékos csapata.

A negyedik helyen pedig Arjen Robben zárt: a Bayerntől búcsúzó holland klasszis a védjegyévé vált, „egy csel, két csel, megtolom befelé, bumm a kapuba” formációval nyerte el a szurkolók szavazatait azon a mérkőzésen, amit a müncheniek 5-1-re nyertek meg hazai pályán a Benfica ellen.