Társoldalunk:

A Real Madrid megtorpedózta Gareth Bale kínai szerződését

2019.07.29. 11:00

A Real Madrid vezetősége megvétózta Gareth Bale kínai szerződését, így a csapatban létszámfölöttivé váló walesi klasszis talán mégis a spanyol fővárosban marad.

Azok után, hogy pénteken már biztosnak tűnt, hogy Gareth Bale átigazolási díj nélkül, de mesés fizetésért (a hírek heti 1 millió fontról szóltak) a kínai Szuperligában szereplő Csiangszu Szuning játékosa lesz, sőt szombaton már meg is érkezett új(nak vélt) csapatához, vasárnap Madridból újabb üzenet érkezett: vissza mindent.

Gareth Bale csillagászti gázsiért igazolhat Kínába

A Real Madridhoz, illetve a játékoshoz közel álló források egybehangzóan állítják, hogy Gareth Bale akár még ezen a hétvégén aláírhatja szerződését a kínai Szuperligában szereplő Csiangszu Szuning csapatához. A spanyol csapat 30 éves walesi sztárjának távozása már régóta nem kérdés, már csak az nem volt biztos, hogy Európában marad, vagy elfogad egy zsíros kínai ajánlatot.

A madridi sportlap, a Marca értesülései szerint ugyanis Florentino Pérez klubelnök és az igazgatótanács úgy döntött, hogy mégis szeretnének pénzt kapni a 30 éves futballistáért, akit 2013-ban 100 millió euróért vettek meg a Tottenham Hotspurtől, és akinek még három évig élő, heti 600 ezer fontos fizetést garantáló szerződése van Madridban.

A kínai átigazolási piac azonban szerdán zárul, és egyelőre olyan jelentkező, aki örömmel kifizetné Bale nyilván nem alacsony vételárát. Kína mellett a Premier League klubjai is hallgatnak, azaz könnyen lehet, hogy a walesi sztár a madridi kispadon kezdi az idényt, Zinedine Zidane vezetőedző ugyanis már több nyilvános fórumon is kijelentette, hogy nem számol vele.

Erről a pályáról csak lefelé vezet útForrás: Anadolu Agency/2019 Anadolu Agency/Burak Akbulut

Zidane azért is sürgeti Bale eladását, mert az érte kapott pénzből határozottabban tudnának ajánlatot tenni Paul Pogbáért a Manchester Unitednek. A francia középpályást nagyjából 100 millió fontért lenne hajlandó elengedni az angol klub.

A Marca szerint ugyanakkor nem biztos, hogy Pérezék játsszák a rosszfiú szerepét, a lap bennfentes forrásokra hivatkozva ugyanis azt írja, hogy Bale családja kérte az üzlet megakadályozását, mert nem szeretnék, hogy a focista Kínába igazoljon. Érdekesség lehet, hogy a Szuning cégcsoport az olasz Internazionale tulajdonosa is, ahol ugyan biztosan nem keresne heti egymillió fontot, de legalább Európában maradhatna a walesi.