Társoldalunk:

Szalai és Sallai nélkül nyertek csapataik a Bundesligában

2019.08.24. 17:32

A Hoffenheim Szalai Ádám, míg a Freiburg Sallai Roland nélkül tudott nyerni a Bundesliga 2. fordulójának szombat délutáni mérkőzősein. Az újonc Union Berlin a hajrában tíz emberre fogyatkozva is megmentette egy pontot Augsburgban.

A Szalai Ádámot ezúttal a keretbe sem jelölő hoffenheim hazai pályán az első félidő hajrájában került hátrányba az előző fordulóban a Düsseldorftól hazai pályán simán kikapó Werder Bremennel szemben. Egészen az 54. percig kellett várni, hogy Bicakcic kiegyenlítsen, öt perccel később azonban Ihlas Bebou jóvoltából már náluk volt az előny. A vége mégis döntetlen lett, mert percekkel azt követően, hogy Füllkrug második gólját érvénytelenítette a játékvezető, Oszako kiegyenlített. Az utolsó szó azonban a hazaiaké volt, akik Kaderábek révén megszerezték a három pontot.

A Sallai Rolandot a kispadon kezdető Freiburg már a 3. percben hátrányba került az újonc Paderborn otthonában, de a 40. percre sikerült megfordítaniuk a mérkőzést, majd az utolsó percben biztossá is tették a győzelmet.

A Bayer Leverkusen gyorsan letudta a Düsseldorf elleni meccset, a 39. percben már 3-0-ra vezettek.

A Mainz hazai pályán egy 50 percig tartóelső félidő után 1-1-re állt a Mönchengladbach ellen, hogy aztán a meccs utolsó negyedórájában az Európa-liga-főtáblás 'Gladbach két gyors góllal lezárja a meccset.

Az Augsburgnak egy órára volt szüksége, hogy megtörjen az újonc Union Berlin ellenállását, de a fővárosiak nem adták meg magukat, és a 80. percben egyenlítettek, és a Schlotterbeck piros lapja miatt tíz emberrel lejátszott utolsó perceket is kihúzták kapott gól nélkül.

Eredmények, Bundesliga, 2. forduló:
Hoffenheim–Werder Bremen 3-2 (0-1)
gól: Bicakcic 54., Bebou 59., Kaderábek 87. ll. Füllkrug 42., Oszako 81.
Düsseldorf–Bayer Leverkusen 1-3 (0-3)
gól: Morales 82., ill. Baker 3. (öngól), Aránguiz 33., Bellarabi 39.
Mainz–Mönchengladbach 1-3 (1-1)
gól: Quaison 18., ill. Lainer 31., Pléa 77., Embolo 79.
Augsburg–Union Berlin 1-1 (0-0)
gól:
R. Vargas 59., ill. S. Andersson 80.
piros lap: Schlotterbeck 84.
Paderborn–Freiburg 1-3 (1-2)
gól: Mamba 3., ill. Waldschmidt 21. (11-esből), N. Peterson 40., Kwon 90.