Társoldalunk:

Az Újpest tett nagy szívességet a Ferencvárosnak, Fehérváron tudott nyerni

2019.09.28. 21:28

Az NB I szombati játéknapjának zárómeccsén a MOL Fehérvár az Újpest csapatát fogadta, és meglepetésre a lila-fehérek 2-0-ra nyertek.

Az első félidőben a hazaiak álltak közelebb a gólszerzéshez, de Futács Márkó lövését Banai Dávid a lécre tolta. A túloldalon Kovácsik Ádámnak is akadt dolga, de gól az első félidőben nem született.

Fordulás után is a Fehérvár volt aktívabb, Petrjak beadása landolt a lécen, majd a félidő közepén térdsérülést szenvedett Huszti Szabolcs, ami után még visszajött a pályára, de nem sokkal később le kellett cserélni. A korábbi fehérvári Feczesin Róbert sodorta el egy ártalmatlannak tűnő szituációban.

Huszti helyére a Chelsea-től érkezett Danilo Pantics állt be, neki ez volt az első meccse az NB I-ben. 

A 80. percben megszerezte a vezetést az Újpest, Onovo használta ki Musliu hibáját, és Kovácsik kapujába lőtt. 

A későn jött gólra nem volt válasza a Fehérvárnak, sőt, Petrjak eladott labdája után vezetett még egy kontrát az Újpest, Simon remek labdájára érkezett Fecezsin, és eldöntötte a három pont sorsát.

Marko Nikolics csapata először veszített pontokat a bajnokságban. A második helyezett Mezőkövesd után tehát a listavezető is kikapott, ezzel a Puskás Akadémia, és a vasárnap a Kisvárda ellen pályára lépő Ferencváros lehet a forduló nyertese. A zöld-fehérek ugyanúgy egy vereséggel állnak a bajnokságban.

MOL Fehérvár FC - Újpest FC 0-2 (0-0)
Székesfehérvár, 5267 néző, v.: Pintér Cs.
gólszerzők: Onovo (81.), Feczesin (92.)
sárga lap: Huszti (63.), Pátkai (66.), Stopira (89.), illetve Sankovic (48.), Ristevski (63.)

Fehérvár: Kovácsik - Nego, Juhász R., Musliu, Stopira - Kovács I. (Hadzic 84.), Nikolov, Huszti (Pantic 70.), Petrjak - Hodzic, Futács (Pátkai 57.)

Újpest: Banai - Balázs B., Heris, Ristevski, Burekovic - Sankovic - Simon K., Nwobodo (Szakály P. 92.), Onovo, Pauljevic (Zsótér 77.) - Feczesin