Vágólapra másolva!
Továbbra sem találja önmagát Thibaut Courtois, akit a 2018-os világbajnokságon a torna legjobb kapusának választottak. Egy évvel ezelőtti érkezése óta a belga átlagon felüli mennyiségű gólt kap a Real Madrid kapujában. Legutóbb a keddi Club Brugge elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen már a félidőben lecserélték.

A Real Madrid kedd este váratlanul pontott vesztett a Club Brugge elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésén. A madridiak számára elvileg legkönnyebbnek ígérkező csoportmérkőzésen két szerencsésnek mondható góllal a belga bajnokság ezüstérmese vezetett a félidőben. Ekkor Zinadine Zidane úgy döntött, lecseréli Thibaut Courtois-t a nyáron a PSG-től érkező Alphonse Aréolára.

Nem megy a védés Thibaut Courtios-nak a Real Madridban Forrás: AFP/Oscar Del Pozo

Mint azóta kiderült, Courtois szédülésre és gyomorproblémákra hivatkozva saját maga kérte a cseréjét, átadva a helyét a második félidőben kapott gól nélkül záró Aréolának. A kedd esti mérkőzés óta két edzést tartott Zidane, a belga kapus egyiken sem vett részt, így nagy eséllyel kihagyja a spanyol bajnokság második helyén álló Granada elleni szombati összecsapást.

A Marca statisztikái szerint a 2018-as világbajnokság legjobb kapusa a Real Madrid színeiben mérkőzésenként 1,37 gólt kap, ez a szám az Atlético Madridnál 0,81, a Chelsea-nél pedig 0,99 volt.