Társoldalunk:

Önmagát jelentette fel a szerencsejáték-függő skót edző

2020.01.21. 07:49

Feljelentette magát a Skót Labdarúgó Szövetségnél szerencsejáték-függősége miatt Brian Rice, az élvonalbeli Hamilton Academical vezetőedzője.

A klub honlapján közzétett vallomásában az 56 éves tréner beismerte: vétett a szerencsejátékokra és a fogadásokra vonatkozó szabályzat ellen, egyben elnézést kért a játékosaitól, a szurkolóktól és a kollégáitól is.

"Visszatért a betegségem, és azért jelentettem fel magam, hogy a skót futballban a hasonló problémákkal küzdők érezzék: módjukban áll segítséget kérni" – jelentette ki a csapatánál egy éve dolgozó Rice.

"Ez volt az egyik legnehezebb döntés, amit életem során meg kellett hozni, de egyben az egyik legkönnyebb is. Nem volt titok, hogy szerencsejáték-függő voltam a múltban. Miközben büszke vagyok rá, hogy egyszer már sikerült kigyógyulnom, ennek az egyik kulcsa az őszinteség: magammal és azokkal szemben is, akik támogatnak, legyen szó a családomról, és a futball családomról, a Hamiltonról."

A szövetség közölte, hogy január 30-án hallgatják meg a trénert, aki a gyanú szerint az elmúlt öt szezonban többször is megszegte a fogadási szabályokat.

A Hamilton Academical jelenleg a 12 csapatos skót bajnokság utolsó előtti helyén áll.