Társoldalunk:

Marco Rossi új játékosokat is kipróbálhat az elhalasztott Eb-ig

2020.03.31. 10:58

A koronavírus terjedésének természetesen a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság is áldozatául esett, ez azonban új lehetőségeket nyithat mind a magyar válogatottba vágyó játékosok, mind Marco Rossi számára. A Nemzeti Sport elemezte a szövetségi kapitány merítési lehetőségeit, melyben az alapembereken kívül kitért a légiósokra, az itthon játszó esélyesekre, valamint az utánpótlás legjobbjaira.

A cikk megemlíti, hogy Rossi 2018 ősze óta 10 új embert vetett be a válogatottban, közülük öten (Baráth Botond, Holender Filip, Holman Dávid, Szoboszlai Dominik és Willi Orbán) stabil kerettagokká váltak. Az olasz szakember előszeretettel hív be légiósokat, de a magyar bajnokságban szereplőknek is megadja a lehetőséget. 

Ezután azokat a focistákat veszi sorra, akik még nem húzhatták magukra a címeres mezt, de a közeljövőben minden esélyük meglehet rá, például Vida Kristopher, Tamás Márk, Tamás Krisztián, Cseri Tamás, vagy Batik Bence. Majd kitér azokra a külföldön játszókra, akiktől komoly formajavulás kell a behívóhoz, név szerint Schäfer András, Kecskés Ákos, Sallói Dániel és Tajti Mátyás. 

Az utánpótláskorúak közül az elemzés szerint Bukta Csaba, Beke Péter és Szőke Adrián lehetnek azok, akik a 2021-re halasztott Európa-bajnokságig debütálhatnak a válogatottban.

A teljes cikket itt olvashatja.