Társoldalunk:

Egy héttel a rajt előtt két hétre karanténban vonul egy német futballcsapat

2020.05.09. 21:54

A német futballbajnokság másodosztályában (Bundesliga 2) szereplő Dynamo Dresden két játékosának is pozitív lett a koronavírus-tesztje, így egy héttel a bajnokság újrakezdése előtt az egész csapat két hétre karanténba vonult.

Az európai bajnokságok között elsőként a német első- és másodosztályú sorozatok fognak újrakezdődni, a liga (DFL) tervei szerint május 16-án. Csakhogy egy héttel a rajt előtt, szombaton délután kiderült, hogy a másodosztályban az utolsó helyen álló Dynamo Dresden két játékosa is pozitív koronavírus-tesztet produkált, ami azt jelenti, hogy a csapat minden tagjának karanténba kell vonulnia két hétre.

Egyértelmű, hogy a következő két hétben sem edzést, sem pedig mérkőzést játszani nem fogunk tudni – írta honlapján a szászországi klub.

El sem kezdődött, máris újra véget ért a szezon a Dynamo Dresden számáraForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Robert Michael

"Az elmúlt hetekben emberfeletti erőfeszítéseket tettünk, úgy emberi erőforrásaink, mint logisztikai tekintetében, hogy meg tudjunk felelni az orvosi és a hygéniai előírásoknak" – mondta keserűen a Dynamo sportigazgatója, Ralf Minge, hozzátéve, napi kapcsolatban vannak a ligával és az egészségügyi hatóságokkal , hogy egyeztessék a további lépéseket.

A Dynamo május 17-én a Honnverrel játszott volna, természetesen zárt kapuk mögött. 

Nem ez az első eset Németországban, amikor a bajnokság újraindítására készülve fertőzött futballistára akadnak. Korábban az 1. FC Köln három alkalmazottja adott pozitív mintát, majd a rajtra készülve a két osztály összes csapatát letesztelték, ekkor tíz pozitív esetre bukkantak.

De nem jobb a helyzet az ugyancsak a bajnokság újrakezdésére készülő Olaszországban és Spanyolországban sem: előbbi országban hét, míg utóbbiban öt pozitív esetet mutattak ki az első tesztek a játékosok között.