Egy héttel a rajt előtt két hétre karanténban vonul egy német futballcsapat

SG Dynamo Dresden - FC Erzgebirge Aue Sports soccer 2 Bundesliga Derby Single Simon Makienok (SG Dynamo Dresden)
08 March 2020, Saxony, Dresden: Football: 2nd Bundesliga, SG Dynamo Dresden - FC Erzgebirge Aue, 25th matchday, at the Rudolf Harbig Stadium. Dynamos players cheer after the 2:1 victory in front of the K-Block. Photo: Robert Michael/dpa-Zentralbild/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the regulations of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to exploit or have exploited in the stadium and/or from the game taken photographs in the form of sequence images and/or video-like photo series.
Vágólapra másolva!
A német futballbajnokság másodosztályában (Bundesliga 2) szereplő Dynamo Dresden két játékosának is pozitív lett a koronavírus-tesztje, így egy héttel a bajnokság újrakezdése előtt az egész csapat két hétre karanténba vonult.

Az európai bajnokságok között elsőként a német első- és másodosztályú sorozatok fognak újrakezdődni, a liga (DFL) tervei szerint május 16-án. Csakhogy egy héttel a rajt előtt, szombaton délután kiderült, hogy a másodosztályban az utolsó helyen álló Dynamo Dresden két játékosa is pozitív koronavírus-tesztet produkált, ami azt jelenti, hogy a csapat minden tagjának karanténba kell vonulnia két hétre.

– írta honlapján a szászországi klub.

El sem kezdődött, máris újra véget ért a szezon a Dynamo Dresden számára Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Robert Michael

"Az elmúlt hetekben emberfeletti erőfeszítéseket tettünk, úgy emberi erőforrásaink, mint logisztikai tekintetében, hogy meg tudjunk felelni az orvosi és a hygéniai előírásoknak" – mondta keserűen a Dynamo sportigazgatója, Ralf Minge, hozzátéve, napi kapcsolatban vannak a ligával és az egészségügyi hatóságokkal , hogy egyeztessék a további lépéseket.

A Dynamo május 17-én a Honnverrel játszott volna, természetesen zárt kapuk mögött.

Nem ez az első eset Németországban, amikor a bajnokság újraindítására készülve fertőzött futballistára akadnak. Korábban az 1. FC Köln három alkalmazottja adott pozitív mintát, majd a rajtra készülve a két osztály összes csapatát letesztelték, ekkor tíz pozitív esetre bukkantak.

De nem jobb a helyzet az ugyancsak a bajnokság újrakezdésére készülő Olaszországban és Spanyolországban sem: előbbi országban hét, míg utóbbiban öt pozitív esetet mutattak ki az első tesztek a játékosok között.