Tíz pozitív koronavírustesztet produkáltak eddig a Bundesliga-csapatok

Training FC Bayern Munich in Corona times. Erste Liga jersey 19 professional footballer GAME season 2019 DFL database excitement 20 men Bundesliga pandemic spreading corona crisis 1st league 2020 league game SOCCER PLAYER club jersey club dress club socce
Hans Dieter Flick (Hansi, coach FC Bayern Munich) looks at his watch - his players follow him. FC Bayern Munich training in the coronavirus pandemic in small groups. Training on Saebener Strasse. Football 1. Bundesliga, season 2019/2020, on April 20, 2020 | usage worldwide
Vágólapra másolva!
A német hatóságok hétfőn azt közölték, hogy a Bundesliga első és másodosztályában szereplő csapatoktól kapott mintákban tíz pozitív koronavírusos esetet találtak.

A Bundesliga a tervek szerint már májusban folytatódna, de a kormányzat egyelőre nem adta meg az engedélyt az újrakezdésre, várhatóan szerdán születhet döntés az ügyben.

A két felső osztályban szereplő 36 csapattól összesen 1 724 mintát vettek le. A liga azt nem közölte, kiknek lett pozitív a tesztje, de az eseteket jelentették az egészségügyi hatóságoknak. A liga közleménye szerint az érintetteket azonnal elkülönítették.

Előző héten a Köln csapatánál jelentettek három pozitív esetet az alkalmazottak között. A klub jelentése szerint az elkülönítés itt is megtörtént, az edzések pedig folytatódnak a tervek szerint, vasárnap pedig újra teszteltek, de nem születtek újabb pozitív eredmények.

A liga tervei szerint folyamatos lesz a tesztelés a német csapatoknál, de pozitív eredmény esetén sem tervezik, hogy egy egész csapatot karanténba zárjanak.

A csapatok áprilisban már elkezdhettek edzeni, de egyelőre csak kisebb csoportokban.