Társoldalunk:

Félbeszakadt másodosztályú bajnokival indul újra a spanyol futballélet

2020.06.03. 21:10

A tervezettnél egy nappal korábban, jövő szerdán indul újra a koronavírus-járvány miatti kényszerszünet után a spanyol futballélet.

Az élvonal, a La Liga zárt kapus küzdelmei a Sevilla-Betis városi rangadóval jövő csütörtökön folytatódnak, ám a másodosztály egy nappal hamarabb kezd újra a Rayo Vallecano-Albacete találkozó második félidejével - tudatta a BBC honlapja. A mérkőzés azért szakadt félbe december 15-én gól nélküli állásnál, mert a házigazda szurkolói a vendégek ukrán játékosát, Roman Zozulját kiabálásaikkal többször is nácinak titulálták. A madridi együttes az eset következtében 18 ezer eurós (6,2 millió forintos) pénzbírságot kapott, illetve két mérkőzésre is szektorbezárással szankcionálták.

Roman Zozulját szidalmazták a Rayo szurkolóiForrás: NurPhoto via AFP/Mateo Villalba/NurPhoto/Mateo Villalba

A 30 éves csatár 2017-ben a Betistől érkezett kölcsönbe a Rayóhoz, ám ott nem lépett pályára, miután a drukkerek közölték: a város "nem náciknak való hely". Zozulja ezt követően szerződött az Albacetéhez.

A futballista többször visszautasította azt, hogy kapcsolatba hozták szélsőjobboldali szervezetekkel.
Zozulja a Rayo szurkolóinak írt 2017-es nyílt levélben leszögezte: az a vélekedés, mely szerint ilyen ukrán mozgalmakhoz kötődik, egy olyan újságíró félreértéséből származik, aki "rendkívül keveset tud az országom valóságáról és a pályafutásomról."