Törölték Diego Costa felfüggesztett börtönbüntetését

fbl pandemic Square
A handout picture released by the Atletico Madrid football club on May 25, 2020 shows Atletico Madrid's Spanish forward Diego Costa during a training session at the Majadahonda Training Complex. (Photo by Handout / ATLETICO MADRID / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / ATLETICO MADRID HANDOUT" - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Vágólapra másolva!
A spanyol ügyészség törölte az Atlético Madrid válogatott csatárára, Diego Costára, adócsalásért kiszabott féléves, felfüggesztett börtönbüntetést, miután a futballista kifizette, amivel az államkincstárnak tartozott.

A 31 éves csatárt még 2019 októberében ítélték el, de 600 ezer euró befizetésével már akkor kiváltotta, hogy le is kelljen ülnie a büntetést. A Marca csütörtöki cikke szerint pedig miután elfogadta, hogy kifizet 36 ezer euró büntetést, így az ügyet lezártnak tekintik. Costától eredetileg 1,1 millió eurót követelt a spanyol adóhatóság, ami az egyik sportszergyártóval 2014-ben kötött 8 millió euró értékű arculatátviteli (azaz reklám) szerződés után illette volna a spanyol államot, azonban tárgyalások során az összeget végül megfelezték, a valamivel több mint félmillió eurót pedig már be is fizette a spanyol válogatott támadó.