Társoldalunk:

Alkoholista lett a Real Madrid sztárja

2020.06.25. 10:11

Wesley Sneijder 2019-ben vonult vissza az aktív labdarúgástól, és pénteken jelenik meg Hollandiában az önéletrajzi könyve, amelyben rendkívül érdekes dolgokat osztott meg a Real Madridban eltöltött időszakáról.

A holland válogatott focistát 2007 nyarán igazolta le az Ajaxból a spanyol fővárosi együttes, ráadásul nem is akárhogy. A Real akkori sportigazgatója, Mijatovic elővett egy papírdarabot a zsebéből a játékos és az ügynöke előtt, kinyitotta, és azon az állt, hogy hárommillió eurós fizetés szezononként, összesen öt idényre szólóan.

Akkoriban Sneijder az Ajaxban évi egymilliót keresett, és nem nettóban. Mijatovic ezek után csak annyit mondott a fiatal futballistának és az ügynökének, hogy „Kell vagy nem kell?" Egyszerre érkezett az „Elfogadjuk" válasz, és Sneijder a Real Madrid focistája lett.

A hirtelen jött hírnév és csillogás azonban nem volt jó hatással a futballistára, aki belevetette magát a madridi éjszakákba, és észre sem vette, de idővel alkoholista lett. Ez a teljesítményét is befolyásolta, rosszabbul játszott, és nem tudott a pályán megfelelően koncentrálni.