Két legendája is távozik a Villarrealnak a szezon végén

Santi Cazorla Villarreal
Santiago Cazorla of Villarreal CF during the UEFA Europa league quarter Final first leg match between Villarreal and Valencia at Estadio de la Ceramica, on April 11, 2019 in Vila-real, Spain (Photo by Maria Jose Segovia/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Szombat délután a Villarreal bejelentette, hogy nyáron megválik két legendájától, Santi Cazorlától és Bruno Sorianótól.

A 35 éves Cazorla pályafutása legjobb szezonját futotta a La Ligában. Egy fordulóval a vége előtt - minden versenysorozatot figyelembe véve - 15 góllal és nyolc gólpasszal áll. A veterán támadó a 2017-18-as idényt még az Arsenal futballistájaként Achilles-ín sérülés miatt teljesen kihagyta.

Santi Cazorla 35 évesen is a La Liga egyik legjobb játékosa volt a szezonban Forrás: NurPhoto via AFP/Maria Jose Segovia/NurPhoto/Maria Jose Segovia

2018 augusztusában egy barátságos mérkőzésen 636 napot követően lépett ismét pályára, a közönség állva tapsolta meg a klub visszatérő, saját nevelésű játékosát. Cazorla 2003 és 2006, illetve 2007 és 2011 között már erősítette a Villarrealt, ekkor még senki sem gondolhatta, hogy élete szezonját harmadik ciklusában futja majd.

Cazorlával szemben a 36 éves Soriano soha nem hagyta el nevelőegyesületét, még a 2012-13-as szezonban sem, amikor a klub a másodosztályban szerepelt. A középpályás 2006 óta összesen 416 alkalommal léphetett pályára a klub jellegzetes sárga mezében. Ha a teljes 2017-18-as és 2018-19-es szezonokat nem hagyja ki térdsérülés miatt, akkor ez a szám a félezerhez közelítene.

Júniusban két és fél év után tért vissza a pályára Bruno Soriano, aki a nyáron befejezi pályafutását Forrás: NurPhoto via AFP/Maria Jose Segovia/NurPhoto/Maria Jose Segovia

Két emblematikus figuráját veszíti el a La Liga egyik leglátványosabban futballozó csapata a nyáron. Az eredményes Európa Liga-szerepléshez minimum Cazorlát pótolni kell, aki a csapat egyik legjobbja volt. Cazorla a következő szezont a Xavi által irányított katari Al Sadd csapatában kezdi majd.