Tehetséges honfitársa lehet a Barcelona új edzőjének első igazolása

Donny van de Beek Ajax
Ajax's Dutch midfielder Donny Van de Beek celebrates after scoring their fourth goal during the UEFA Champion's League Group H football match between Chelsea and Ajax at Stamford Bridge in London on November 5, 2019. (Photo by Glyn KIRK / AFP)
Vágólapra másolva!
Ronald Koeman, az FC Barcelona frissen kinevezett holland vezetőedzője egyik első lépéseként honfitársat szerződtetne a tízszeres válogatott Donny van de Beek személyében a spanyol futballbajnokságban legutóbb ezüstérmes együtteséhez.

A 23 éves középpályást klubja, az Ajax - a katalán Sport napilap értesülése szerint - kész eladni, de csak 55 millió euró fejében, és az árból nem akar engedni. Az üzlet jó eséllyel létrejöhet, mivel Koeman állítólag kifejezetten ragaszkodik Van de Beek megszerzéséhez.

Donny Van de Beek év elején még a Real Madridhoz állt nagyon közel, most már inkább a Barcelona felé kacsintgat Forrás: AFP/Glyn Kirk

A játékos Ajax-nevelés, a legutóbbi szezonban 23 bajnokin szerepelt, nyolcszor volt eredményes és hat gólpasszt adott. Amszterdami szerződése 2022 nyaráig szól.