300 millió forintért igazolt Törökországba a Debrecen saját nevelésű játékosa

Varga Kevin
Debrecen, 2019. július 11. A gólszerző debreceni Varga Kevin (b) és csapattársa Kusnyír Erik a labdarúgó a labdarúgó Európa Liga selejtezőjének első fordulójában az FK Kukesi ellen játszott mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2019. július 11-én. Debreceni VSC - FK Kukesi 3-0. MTI/Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
A DVSC saját nevelésű focistája, Varga Kevin a török első osztályú Kasimpasa csapatához igazolt - számol be róla a debreceniek hivatalos oldala.

Varga hétfőn utazott ki Törökországba, átesett a kötelező vizsgálatokon, majd 4 éves szerződést kötött a klubbal. A Kasimpasa szeptember 13-án kezdi a bajnokságot.

A DVSC a középpályásért 850 ezer eurót (kb. 300 millió forint) kap a törököktől, és a játékos továbbértékesítéséből is részesül majd a Loki.

Varga Kevin (b) és csapattársa Kusnyír Erik a labdarúgó a labdarúgó Európa Liga selejtezőjének első fordulójában az FK Kukesi elleni tavalyi meccsen Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Varga Kevin 2017 augusztusában egy Vasas elleni bajnokin góllal mutatkozott be az élvonalban, a bajnokság végén az év felfedezettjének választották. 2018-ban az akkori szövetségi kapitány, Georges Leekens behívta a magyar felnőtt válogatottba, és lehetőséget is biztosított neki az Ausztrália elleni felkészülési mérkőzésen.

A legutóbbi szezonban az egész NB I-es mezőnyt nézve ő adta a legtöbb gólpasszt, 11-et. Varga Kevin 93 bajnoki mérkőzésen lépett pályára a Loki színeiben, melyben 10 gólt szerzett.