Társoldalunk:

Két válogatott focistát igazolt a Vasas

2020.09.22. 18:35

A labdarúgó NB II-ben szereplő Vasas FC a hivatalos honlapján tudatta, hogy leigazolta a legutóbb a Fradiban futballozó kétszeres válogatott Kenny Otigbát és a MOL Fehérvár FC 23-szoros válogatott középpályását, Pátkai Mátét.

A 32 éves Pátkai Máté öt év után távozott Székesfehérvárról. Több mint 300 alkalommal lépett pályára NB I-ben, futballozott az MTK, a Győr és legutóbb a MOL Fehérvár FC együttesénél - mindhárom klubjával bajnoki címet szerzett, a Vidivel 2019-ben Magyar Kupa-győztes lett. Pátkai a 2019-es Eb-selejtezőkön is letette névjegyét: Wales és Horvátország ellen ő lőtte a győztes gólt. Jelenleg is a magyar válogatott tagja, legutóbb szeptember elején szerepelt a Nemzetek Ligája 2. fordulójában az Oroszország elleni csapat keretében.

„Két héttel ezelőtt még nem gondoltam volna, hogy klubváltásra kerül sor a pályafutásomban. Éreztem, hogy új impulzusra van szükségem, váltani szerettem volna, így a Vasas megkeresésekor nem gondolkodtam sokat, Nagy Miklós sportigazgatóval néhány óra alatt megállapodtunk. Életem során mindig jól döntöttem, utólag ezt az élet is igazolta. Most olyan klubhoz igazolok, ahol újra vannak komoly célok, az eddigi lépéseimnél is mindig ez motivált. A Vasassal közös célom, hogy feljussunk az élvonalba, hangsúlyt fektessünk az építkezésre. Nem érzem visszalépésnek a döntésemet, hiszen néha egyet hátra kell lépni ahhoz, hogy kettőt léphessünk előre" – nyilatkozta Pátkai Máté a Vasas FC honlapjának.

Otigba Kenneth, Nagy Miklós, sportigazgató és Pátkai MátéForrás: vasasfc.hu

Otigba Kenneth utánpótlás-játékosként Gyulán és Békéscsabán futballozott, de miután a nemzetközi szakma is felfigyelt rá, a holland élvonalbeli Heerenveen együttesénél vált profi játékossá. A 28 éves védő egy rövid törökországi kitérőt követően 2017-ben igazolt a Ferencvárosba, ahol Magyar Kupa-győztes lett, majd 2019-ben és 2020-ban is tagja volt a zöld-fehérek bajnokcsapatának. Összesen 39 NB I-es és 97 nemzetközi első osztályú mérkőzésen lépett pályára, 2018márciusáb Kazahsztán és Skócia elleni lépett pályára a magyar válogatottban.

„Az átigazolási időszak határideje rám nem vonatkozott, így a döntésemmel kapcsolatban nyomás sem volt rajtam. A klub filozófiáját és céljait látva kiderült számomra, hogy mindez egyrészt egyezik a saját gondolataimmal, másrészt a munkámmal talán én is segíthetem az előrelépést. A Vasasnak nem a másodosztályban a helye, a múltjához méltó első osztály kivívása pedig kifejezetten motiváló számomra. Várom az előttünk álló időszakot, s hiszem, hogy kellő munkával, alázattal és energiával megvalósíthatjuk a céljainkat" – nyilatkozta Otigba, akinek nyáron lejárt a szerződése a Ferencvárossal, így ingyen igazolt a Vasashoz.

A két magyar válogatott futballista vasárnap délután, a Gyirmót elleni idegenbeli rangadón mutatkozhat be az angyalföldi csapatban.