Két válogatott focistát igazolt a Vasas

Pátkai Máté gólöröme a Wales elleni gólja után
Vágólapra másolva!
A labdarúgó NB II-ben szereplő Vasas FC a hivatalos honlapján tudatta, hogy leigazolta a legutóbb a Fradiban futballozó kétszeres válogatott Kenny Otigbát és a MOL Fehérvár FC 23-szoros válogatott középpályását, Pátkai Mátét.

A 32 éves Pátkai Máté öt év után távozott Székesfehérvárról. Több mint 300 alkalommal lépett pályára NB I-ben, futballozott az MTK, a Győr és legutóbb a MOL Fehérvár FC együttesénél - mindhárom klubjával bajnoki címet szerzett, a Vidivel 2019-ben Magyar Kupa-győztes lett. Pátkai a 2019-es Eb-selejtezőkön is letette névjegyét: Wales és Horvátország ellen ő lőtte a győztes gólt. Jelenleg is a magyar válogatott tagja, legutóbb szeptember elején szerepelt a Nemzetek Ligája 2. fordulójában az Oroszország elleni csapat keretében.

„Két héttel ezelőtt még nem gondoltam volna, hogy klubváltásra kerül sor a pályafutásomban. Éreztem, hogy új impulzusra van szükségem, váltani szerettem volna, így a Vasas megkeresésekor nem gondolkodtam sokat, Nagy Miklós sportigazgatóval néhány óra alatt megállapodtunk.

A Vasassal közös célom, hogy feljussunk az élvonalba, hangsúlyt fektessünk az építkezésre. Nem érzem visszalépésnek a döntésemet, hiszen néha egyet hátra kell lépni ahhoz, hogy kettőt léphessünk előre" – nyilatkozta Pátkai Máté a Vasas FC honlapjának.

Otigba Kenneth, Nagy Miklós, sportigazgató és Pátkai Máté Forrás: vasasfc.hu

Otigba Kenneth utánpótlás-játékosként Gyulán és Békéscsabán futballozott, de miután a nemzetközi szakma is felfigyelt rá, a holland élvonalbeli Heerenveen együttesénél vált profi játékossá. A 28 éves védő egy rövid törökországi kitérőt követően 2017-ben igazolt a Ferencvárosba, ahol Magyar Kupa-győztes lett, majd 2019-ben és 2020-ban is tagja volt a zöld-fehérek bajnokcsapatának. Összesen 39 NB I-es és 97 nemzetközi első osztályú mérkőzésen lépett pályára, 2018márciusáb Kazahsztán és Skócia elleni lépett pályára a magyar válogatottban.

„Az átigazolási időszak határideje rám nem vonatkozott, így a döntésemmel kapcsolatban nyomás sem volt rajtam. A klub filozófiáját és céljait látva kiderült számomra, hogy mindez egyrészt egyezik a saját gondolataimmal, másrészt a munkámmal talán én is segíthetem az előrelépést.

A Vasasnak nem a másodosztályban a helye, a múltjához méltó első osztály kivívása pedig kifejezetten motiváló számomra.

Várom az előttünk álló időszakot, s hiszem, hogy kellő munkával, alázattal és energiával megvalósíthatjuk a céljainkat" – nyilatkozta Otigba, akinek nyáron lejárt a szerződése a Ferencvárossal, így ingyen igazolt a Vasashoz.

A két magyar válogatott futballista vasárnap délután, a Gyirmót elleni idegenbeli rangadón mutatkozhat be az angyalföldi csapatban.