Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó Szövetség a hivatalos honlapján tudatta, hogy szerdai Ferencváros-Dinamo Kijev Bajnokok Ligája-mérkőzés játékvezetője a szlovák Ivan Kruzliak lesz.

A szlovák bíró egyik asszisztense a honfitársa, Tomas Somolani, míg a másik segítője a francia Cyril Gringore lesz.

A videós szobában a német Christian Dingert lesz VAR-bíró, míg a segédje az a Bibiana Steinhaus lesz, aki első női bíróként vezetett meccset a Bundesligában.

A szlovák Ivan Kruzliak először fog meccset vezetni a Fradinak Forrás: NurPhoto via AFP/Danil Shamkin/NurPhoto/Danil Shamkin

Ivan Kruzliak 2011 óta FIFA-bíró, magyar klubcsapatnak még soha sem vezetett meccset, a válogatottnak azonban már 2012 augusztusában már dirigált egy Izrael elleni barátságos meccset, ami 1-1-re végződött.

A Dinamo Kijevnek kétszer is dirigált az utóbbi időben

  • 2018-ban az egyenes kieséses szakaszban egy Lazio elleni 2-2-re végződő nyolcaddöntőt, amelyen sárga lapot is adott Kádár Tamásnak.
  • 2019-ben pedig a legjobb 16 közé jutásért vívott összecsapáson, az Olympiakosz ellen 1-0-ra megnyert meccset vezetett a Dinamo Kijevnek.

A Ferencváros-Dinamo Kijev mérkőzést szerdán este 21.00-kor rendezik a Groupama Arénában. A találkozóról az Origo a helyszínről tudósít.