Vágólapra másolva!
Különleges mérkőzést játszottak az OTP Bank Liga kilencedik fordulójában. Igazi fővárosi rangadót rendeztek az Újpest FC és az MTK Budapest között. A meccs azért volt más, mint az eddigi párharcok, mert a koronavírus és a sérülések miatt az újpestiek a találkozó halasztását kérték, amibe az MTK nem ment bele. Emiatt az Újpest soha nem látott kezdővel és a teljes edzői stábja nélkül lépett pályára. A mérkőzést az MTK Budapest végül 4-0-ra nyerte meg az erősen tartalékos Újpest ellen.

Elsősorban a betegség miatt a negyedik kerületiek rendkívül felforgatott kezdővel léptek pályára, mindössze hét NB I-es labdarúgóval, plusz utánpótlásban játszó futballistákkal.

Ráadásul a szakmai stáb teljes egésze sem lehetett már ott a csapat mellett a kispadon, ezért is a fizioterapeuta tartotta a kezdősípszó előtt a bemelegítést az újpestieknek.

Mundi Viktor, a megbízott vezetőedző nem lehetett ott a kispadon, az amúgy az NB III-as újpesti csapatot irányító szakember a tribünről nézte a mérkőzést. Mundi ennek ellenére többször tudott kommunikálni a kispaddal úgy, hogy a sportzóna szélére ment az együttes fizioterapeutája, aki meghallgatta az edzői utasításokat, majd továbbadta a kispadról azokat a csapat tagjainak.

Mindössze három percet kellett várni, amíg

a vendégek megszerezték a vezetést Prosser góljának köszönhetően, aki Miovski jó beadását gurította a 18 éves újpesti kapus mellett a hálóba.

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Még tíz perc sem telt el a mérkőzésből, amikor egy jobb oldalon végigvitt támadás után Balázs beadását Prosser fejelte a kapuba, megszerezve saját maga és csapata második gólját a meccsen.

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

A harmadik MTK-gól a 18. percben érkezett, ezúttal nem Prosser szerezte a találatot, hanem előkészítette azt. A 26 éves játékos jobb oldalról adta be Miovskinak a labdát, aki higgadtan gurította azt a hálóba. Ezzel Prosser valamivel több, mint negyedóra alatt két találatot és egy gólpasszt jegyzett már a mérkőzésen.

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

A félidőben már több gól nem esett, ugyanakkor még a lefújás előtt az MTK kispadjáról két stábtagot (a masszőrt és a kit menedzsert) is elküldött a játékvezető piros lappal, így ők nem ülhettek már vissza a második 45 percre.

A második félidő első perceit rendesen megnyomta az Újpest, alig telt el három perc, amikor egy hazai akció végén

Antonov jó 20 méterről lőtt kapura, és a próbálkozása végül a felső lécen csattant. Ezután az MTK is veszélyeztette az újpesti kaput, azonban Németh egyik bravúrt mutatta be a másik után a kapuban.

Az Újpest a mérkőzés utolsó félórájára fordulva egyre határozottabban futballozva, átvette az irányítást és több ígéretes helyzetet is kidolgozott az MTK kapuja előtt. A 78-79 percben aztán kétszer is megesett, hogy a vendégek kapusa már verve volt az adott helyzetben, azonban a védelem még tisztázni tudott.

Sőt, a 93. percben még

Miovski nagyjából 18 méterről lőtt góljával az MTK 4-0-ra módosította az eredményt, ami már a lefújásig nem változott.