Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Szoboszlai Dominik, a Salzburg magyar válogatott labdarúgója szerint élete eddigi legfontosabb mérkőzése lesz jövő csütörtökön az Izland elleni Európa-bajnoki pótselejtező.

"Nagyon készülök.

- jelentette ki az M1 aktuális csatornának a Salzburg támadó középpályása, aki arról is beszélt, hogy a klubjánál pénteken lesz az utolsó tesztelés a válogatott szünet előtt, annak vasárnapra lesz eredménye, s akkor tud csatlakozni a nemzeti együttes keretéhez, ha addig ő és minden társa is negatív eredményt produkál, különben ismét karantén vár az egész csapatra.

Szoboszlai Dominik számára az Izland elleni Eb-pótselejtező minden eddigi mérkőzésénél fontosabb Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

Szoboszlai arra utalt, hogy az októberi három válogatott találkozót azért kellett kihagynia, mert pozitív koronavírustesztek miatt az egész klubcsapata, így ő is karanténba került, azaz nem tudott hazautazni.
A 20 éves futballista beszélt a BL csoportkörének első három fordulójáról is, amelyben eddig egy pontot gyűjtött az osztrák bajnok.

- mondta Szoboszlai.

A tízszeres válogatott játékos a keddi, címvédő Bayern München elleni találkozóról úgy vélekedett, hogy a

79. percig egyenrangú partnerei voltak a bajoroknak, ugyanis megvoltak a lehetőségeik 2-2-nél, azok kimaradtak, az ellenfél pedig betalált.

"Ilyen a futball. A harmadik góltól úgymond megrogytunk. Az utolsó percekre elfáradtunk, a Bayern pedig nem az a csapat, amely visszaáll, így utána annyit rúgtak, amennyit tudtak" - értékelte a 6-2-re elvesztett találkozót Szoboszlai, aki az eredmény ellenére elégedett volt csapata játékával.

Úgy vélte, a salzburgiak az egyik legerősebb csoportba kerültek, a másik két riválissal szemben ugyan fordítani tudtak, de saját hibájukból nem sikerült nyerniük. Az Atlético Madrid 3-2-re múlta felül az osztrák együttest, amely a Lokomotiv Moszkvával 2-2-es döntetlent játszott.

Mindent egy helyen az Eb-ről