Társoldalunk:

Jürgen Klopp örül annak, hogy a Liverpool legalább a negyedik helyen áll a Premier League-ben

2021.01.18. 08:48

A Liverpool menedzsere, Jürgen Klopp örül annak, hogy csapata legalább BL-indulást érő helyen áll a tabellán. A német edző szerint hatalmas küzdelem várható a legjobb négy együttes között, és türelmet kér a szurkolóktól.

A Manchester United vasárnap legyőzhette volna az Anfield Roadon a Liverpoolt, Ole Gunnar Solskjaer csapatának két hatalmas ziccere is volt, de Bruno Fernandes és Paul Pogba lövésénél is óriási bravúrt mutatott be Alisson kapus.

A The Guardian megírta, hogy Jürgen Klopp csapata számára kifiejezetten nagy kihívást jelentene a címvédés, a német tréner jelenleg annak is örül, hogy a Pool legalább a Premier League legjobb négy együttese között szerepel, és BL-indulást érő helyen áll.

Be kell jutnunk a Bajnokok Ligájába, és tudom, hogy ez milyen nehéz. Ez a szezon kemény versenyt hoz a legjobb négy csapat között, az biztos. A futballszurkolók nem a legtürelmesebb fajok ezen a bolygón. Azt akarják, hogy minden meccset megnyerj" - mondta a tréner.

Természetesen én is ezt szeretném, de régóta benne vagyok a játékban, és tudom, hogy vannak nehéz időszakok. Volt már ennél nehezebb periódis is az életemben. Türelmesnek kell maradni" - tette hozzá.

Jürgen Klopp (balra) szerint türelmesnek kell maradniForrás: AFP/Paul Ellis

A Liverpool nincs a legjobb formában mostanság a bajnokságban, a Crystal Palace 7-0-ás kiütése óta sok pontot veszített, a United elleni volt a zsinórban harmadik meccse, amelyen nem szerzett gólt.

Ole Gunnar Solskjaer, a manchesteriek norvég edzője természetesen örült annak, hogy csapata továbbra is vezeti a Premier League-t, azonban csalódott volt, amiért nem sikerült legyőzni a hullámvölgybe került Liverpoolt.

Úgy gondolom, föléjük tudtunk nőni a meccsen, és volt két remek gólhelyzetünk, de a kapusuk szenzációsan védett. A Liverpool egy nagyszerű csapat, amelynek jelenleg sok sérültje van, de mi nem ezzel foglalkoztunk. Tudunk ennél is jobban játszani, kreatívabbak lenni és többet birtokolni a labdát. Sokat kellett a védekezésre koncentrálnunk a mérkőzésen. Sok mindenben kell fejlődnünk még" - vonta le a következtetéseket.

A Manchester United a döntetlennek köszönhetően 37 ponttal vezeti az angol bajnokságot, míg a Liverpool visszacsúszott a negyedik helyre, a Manchester city és a Leicester City is megelőzte a 19. fordulóban. Jürgen Klopp együttese annyira azért nincs lemaradva az éllovastól, csupán 3 pont a különbség a két csapat között jelenleg.