Társoldalunk:

Simán nyert a Fradi a Budafok ellen - videó

2021.01.27. 21:54

Az éllovas Ferencváros könnyed, 3-0-ás győzelmet aratott idegenben a Budafok ellen az NB I-ben az 5. fordulóból elhalasztott mérkőzésen.

A listavezető Ferencváros 2021-ben már több pontot veszített, mint ősszel összesen, míg a Budafok kilenc mérkőzés óta nyeretlen a bajnokságban. A két csapat mindhárom eddigi élvonalbeli találkozója Fradi-győzelemet hozott.

Az 5. fordulóból elhalasztott mérkőzést jól kezdte a vendégcsapat, a legnagyobb lehetőség a 11. percben Marcel Heister előtt adódott, távolról megeresztett bombáját azonban Póser Dániel a kapufára tolta. Nem sokkal később szép tamadás után Tokmac lekészítése után Myrto Uzuni lövését is védte a Budafok kapusa. A játék képe alapján egyre közelebb került a Fradi a vezetés megszerzéséhez.

A 25. percben 11-est kapott a Ferencváros, Uzuni lőtt volna újra kapura, de szabálytalanul akadályozták meg benne. A sértett állt a labda mögé, és magabiztosan helyezte be a bal alsó sarokba.

A 37. percben kényszerű cserét hajtott végre az FTC, Lasha Dvali nem tudta folytatni a játékot, a helyére a 19 éves Csontos Dominik állt be.

A vendég együttes kicsit később újabb gólhelyzetet puskázott el, az egész meccsen remekül védő Póser megint kivédte Uzuni lövését.

A Budafok egy-két kisebb lehetőségtől eltekintve nem tudott túl sok veszélyt kelteni ellenfele kapuja előtt, a védekezés felemésztette a legtöbb energiáját.

A második félidőt nagy elánnal kezdte a Budafok, Szabó Máté elől viszont az utolsó pillanatban menteni tudott Heister.

A Fradi aztán hamar visszavette az irányítást, és meg is szerezte a második gólját. Egy szabadrúgás után a felsőlécre pattant a labda, a csereként pályára lépő Csontos számára pedig nem okozott nehézséget az üresen maradt kapuba találni.

A 66. percben újabb büntetőhöz jutott a Fradi, Zeke Márió kezét érintette a labda a 16-oson belül. Igor Haratin Uzunihoz hasonlóan higgadtan értékesítette a 11-est. Úgy tűnt végleg eldőlt a mérkőzés.

Újabb találat már nem esett, a Fradi két nyeretlen mérkőzést követően ezúttal magabiztosan gyűjtötte be a három pontot, és a Fehérvár vereségének köszönhetően immár 10 pont az előnye a tabellán. A Budafok továbbra is kiesőhelyen áll, helyzete egyre rosszabb, nehéz tavasz vár Csizmadia Csaba együttesére.

 

Labdarúgó NB I:

Budafok - Ferencváros 0-3
Gólszerzők: Uzuni (25. - 11-esből), Csontos (58.), Haratin (67. - 11-esből)