Vágólapra másolva!
A listavezető Internazionale 3-0-ra legyőzte az AC Milant az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 23. fordulójában. Ezzel Antonio Conte csapata négy pontosra növelte előnyét a tabellán, és nagy lépést tett a bajnoki cím felé.

Csúcsrangadót rendeztek vasárnap délután az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban, ugyanis a második AC Milan fogadta a városi rivális és listavezető Intert.

Az utóbbi években a kék-feketék sikeresebbek voltak a milánói derbiken, egész pontosan 83 meccset nyertek, ezzel szemben az AC Milan 77-et, 67-szer pedig ikszeltek a felek.

A Milan a Donnarumma - Calabria, Kjaer, Romagnoli, Hernández - Kessie, Tonali - Saelemaekers, Calhanoglu, Rebic – Ibrahimovic kezdőfelállással lépett pályára, míg Antonio Conte a Handanovic - Skriniar, de Vrij, Bastoni - Hakimi, Barella, Brozović, Eriksen, Perišić - Lukaku, Martinez kezdőt küldte pályára.

Érdekesség, hogy Gianluigi Donnarumma a 200. alkalommal védhette a Milan kapuját olasz bajnokin, ezzel ő lett a legfiatalabb játékos, aki átlépte ezt a mérföldkövet.

Az olasz hálóőr 21 évesen és 361 naposan döntötte meg Gianluigi Buffon korábbi rekordját (24 év, 83 nap).

Az Inter remekül kezdte a találkozót, és már az 5. percben megszerezte a vezetést. Lukaku beadása után Lautaro Martínez fejelt közelről a kapura.

Romelu Lukaku és Lautaro Martínez remek párost alkot Forrás: AFP/Miguel Medina

A Milan első veszélyes helyzete Ibrahimovic nevéhez fűződik, a 39 éves csatár negyedóra játék után eresztett meg egy hatalmas lövést, de Samir Handanovic bravúrosan védte. A folytatásban mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, de több gól már nem esett az első játékrészben.

Az első félidőben az Inter kilenc kapura lövést eresztett meg, míg riválisa négyet, de mindkét oldalán csupán két-két kaput eltaláló lövés volt.


A második játékrészt két veszélyes helyzettel kezdte a Milan, előbb Ibrahimovic fejesénél kellett nagyot védenie Handanovicnak, majd Sandro Tonali léc alá tartó lövésénél mutatott be bravúrt a szlovén kapus. Egyenlítés helyett azonban újabb gólt kaptak a piros-feketék, Lautaro Martínez lőtte be saját maga és csapata második gólját egy sakk-mattig kijátszott helyzet után.

A 66. percben Lukaku egy nagyszerű szólót követően már háromgólosra növelte a vendégek előnyét. A belga támadó a legutóbbi négy egymást követő milánói derbin betalált, utoljára erre Benito Lorenzi volt képes 1950-ben.

Lukaku ezúttal is eredményes volt a Milan ellen Forrás: AFP/Miguel Medina

A folytatásban ugyan próbálkozott a Milan, de szépítenie sem sikerült, így az Inter magabiztosan nyerte a rangadót, és négy pontosra növelte előnyét a tabellán a városi riválissal szemben.