18 éves játékos góljával vezetett a Manchester United, a hosszabbításban egyenlített a Milan

fbl Horizontal
Manchester United's Ivorian midfielder Amad Diallo (C) celebrates scoring the opening goal during the UEFA Europa League round of 16 first leg football match between Manchester United and AC Milan at Old Trafford in Manchester, north west England, on March 11, 2021. (Photo by Oli SCARFF / AFP)
Vágólapra másolva!
A Manchester United és az AC Milan hosszú idő után, pontosan 11 év elteltével találkozott újra tétmeccsen. Az Európa-liga nyolcaddöntőjének első meccsét Manchesterben rendezték és 1-1 lett a végeredmény.

Mindkét oldalon voltak hiányzók, hazai részről Cavani, Rashford, Van de Beek, Pogba és De Gea sem játszhatott, a túloldalon Calhanoglu, Ibrahimovic, Mandzukic és Rebic sem volt bevethető.

A United a Henderson - Wan-Bissaka, Bailly, Maguire, Telles - Matic, McTominay - James, Bruno Fernandes, Greenwood - Martial csapattal kezdett, a túloldalom Donnarumma - Calabria, Kjaer, Tomori, Dalot - Meïté, Kessié - Saelemaekers, Brahim Díaz, Krunic - Leao volt a kezdő.

A Milan kezdte jobban a meccset, Leao már az 5. percben betalált, de les miatt nem adták meg a gólját. A 11. percben Kessié lőtte ki a kapu bal oldalát, de a videobíró szerint a bedobást követően kézzel tette maga elé a labdát. A túloldalon Martial lövését kellett védenie Donnarummának.

A félidő második felében a United is kezdte felvenni a meccs ritmusát, annak ellenére, hogy Fernandes szigorú őrizetet kapott.

Egy szögletet követően a United hagyta ki a legnagyobb helyzetet. Egy csúsztatás után Harry Maguire centikről a kapufát találta el. Előtte az olasz kapus is beleért a labdába, lehet ez zavarta meg a másik csapatkapitányt.

Félidőben újabb csatárát veszítette el a Manchester, Martialt cserélte le Solskjaer, így a mindössze 18 éves, téli szerzemény Amad Diallo állhatott be egy félidőre.

Az elefántcsontparti fiatal hamar élt a bizalommal, öt perc elteltével Fernandes emelése után háttal a kapunak fejelt Donnarumma kapujába, ez volt az első gólja új csapatában. Ez volt csereként a harmadik meccse, de az első kaput eltaláló lövése (fejese), 18 évesen és 243 naposan a klub legfiatalabb, nem brit gólszerzője lett az európai kupákban.

Az 59. percben Henderson védte Kessié lövését, majd Krunic fejelhetett üresen, de nem találta el a kaput.

A 72. percben Daniel James elé került a labda, de meglepetésében a kaput sem tudta eltalálni nagy helyzetben.

Az utolsó 20 percben a Manchester United az eredmény megtartására törekedett, ami végül nem sikerült, Simon Kjaer a hosszabbításban fejelt gólt egy szöglet után.

A 18.55-ös meccsek eredményei:
Ajax-Young Boys 3-0
Dinamo Kijev-Villarreal 0-2
Manchester United-AC Milan 1-1
Slavia Praha-Glasgow Rangers 1-1