Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Két városban is 25 százalékos kihasználtságot terveznek a foci-Eb-re

fbl Horizontal GENERAL VIEW ILLUSTRATION EXTERIOR VIEW STADIUM NIGHT ILLUMINATIONS
Könnyen lehet, hogy a San Mames Stadionban nem lesznek Eb-meccsek
Vágólapra másolva!
Legalább 12 ezren jelen lehetnek majd az amszterdami Johan Cruijff Arénában a nyári labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzésein.

A holland szövetség a kormánnyal és az amszterdami városvezetéssel közös közleményben tudatta, hogy 25 százalékos kapacitással számol, de a járványhelyzet függvényében növekedhet a szurkolók száma. A végleges döntést később hozza meg a kormány, amely szerdán arra figyelmeztetett, hogy ha a torna előtti hetekben újra jelentősen növekszik a fertőzések száma, lejjebb kerülhet a beengedhető szurkolókra vonatkozó limit. A nézőknek friss negatív Covid-teszttel kell majd rendelkezniük és be kell tartaniuk a szigorú egészségügyi protokollt.

Az amszterdami stadionban játszik a holland válogatott a három csoportellenfelével, az ukránokkal, az osztrákokkal és az észak-macedónokkal, később pedig nyolcaddöntős mérkőzést is rendeznek benne.

Ugyancsak 25 százalékos telítettséggel kalkulálnak Bilbaóban, ahol ez 13 és 14 ezer közötti nézőszámot jelentene mérkőzésenként a San Mamés Stadionban.

A bilbaói San Mames Stadionban is lesznek szurkolók az Eb-meccseken Forrás: AFP/Ander Gillenea

A spanyolok itt játsszák majd csoportmeccseiket a svédekkel, a lengyelekkel és a szlovákokkal, illetve itt is rendeznek nyolcaddöntős mérkőzést.

Ami Budapestet, illetve a három csoportmérkőzésnek és egy nyolcaddöntőnek otthont adó Puskás Arénát illeti, még nem született meg a végleges döntés. Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter március 25-én, online sajtótájékoztatón azt mondta:

a labdarúgó Eb magyarországi mérkőzésein azok vehetnek részt, akiket beoltottak,

és mivel az a terv, hogy május végéig mindenki kaphat oltást, aki kéri, remélhetőleg "júniusra már magunk mögött hagyjuk" ezt az időszakot.

A tornát 12 városban - köztük Budapesten - bonyolítják le június 11. és július 11. között.

Mindent egy helyen az Eb-ről